Rüşvet iddialarına Beckenbauer'den cevap

Rüşvet iddialarına Beckenbauer'den cevap

Beckenbauer, Almanya'nın turnuvayı düzenlemek için satın aldığı şeklinde çıkan iddialara yanıt verdi.

2006 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer, Almanya'nın turnuvayı düzenlemek için satın aldığı şeklinde çıkan iddialara yanıt verdi. Beckenbauer, "Almanya'nın 2006 Dünya Kupası'na ev sahibi olması için para göndertmedim" ifadelerini kullandı.

Alman Der Spiegel Dergisi, geçtiğimiz hafta çok ciddi bir iddiayı gündeme taşımış ve 2006 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi’nin FIFA'ya rüşvet verdiğini öne sürmüştü. Bununla birlikte Almanya Futbol Federasyonu da FIFA'ya 2005 yılında yapılan 6.7 milyon Euro’luk ödeme hakkında soruşturma başlatmıştı. O dönemde komiteye başkanlık eden Franz Beckenbauer, çıkan iddialara yanıt verdi.
 
Alman futbol efsanesi, "Kimseye Almanya'nın 2006 Dünya Kupası'na ev sahibi olması için para göndertmedim ve hiçbir komite üyesinin de bunu yapmadığından eminim" ifadelerini kullandı.
 
Der Spiegel Dergisi’nde yer alan haberde Almanya'nın 2006 Dünya Kupası ev sahipliği adaylığı sürecinde FIFA İcra Kurulu'ndan 4 üyenin oyunu satın almak için para ödediği öne sürülmüştü. Bu para sayesinde 24 kişilik FIFA İcra Kurulu'ndaki 4 Asya’lı temsilcinin, Almanya lehine oy kullandığı iddia edilmişti. Almanya, 2000 yılında yapılan seçimde favori gösterilen Güney Afrika Cumhuriyeti'ni 1 oy farkla geçerek 2006 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı.  (Ntvspor)