Pereira: Şükür ki elimizde...

Pereira: Şükür ki elimizde...

Sarı-lacivertli takımın Portekizli hocası ilk maçta elde ettikleri galibiyetin avantajıyla sahaya çıkacaklarını ifade etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Monaco karşısında turu geçecek skoru elde etmek istediklerini söyledi.
 
Maçın oynanacağı II. Louis Stadı’ndaki basın toplantısında konuşan Portekizli hoca ilk maçta elde ettikleri 2-1’lik galibiyet avantajıyla sahaya çıkacaklarını hatırlatarak, “İlk maç beklendiği gibi zorlu geçti. İyi bir rakiple oynadık ama sağlam bir görüntü sergiledik. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Beklentimiz iyi bir maç çıkararak güzel bir skor  almak” dedi. 
 
İstedikleri skoru almak için sahaya çıkacaklarını vurgulayan Pereira, “Hedefimiz turu geçmek, başka bir düşüncemiz yok. Sonuç  almak için buradayız. Kısa bir çalışma dönemi geçirdik. Geliştirmemiz gereken birçok nokta var. Zaman geçtikçe çok iyi bir takım olacağız. Çok iyi futbol oynayalım düşüncemiz yok. Gerçekçi olmalıyız. İstediğimiz skoru alarak dönmeliyiz. Kazanmak isteyen, kolektif oynayan bir takım olmalıyız. Skor beni ilgilendirmiyor, tek amacım turu geçebilmek” değerlendirmesinde bulundu.

‘Volkan hazır değil’
 

Volkan’ın takımla çalışmalara başlamasına rağmen hazır olmadığını dile getiren Pereira, “Fabiano, Panathinaikos maçında yaşadığı sakatlıktan sonra iki gün ne yemek yiyebildi ne antrenman yapabildi. Ertuğrul, çok kaliteli bir kaleci. Şükürler olsun ki o var. Kendisine formayı vermek zor olmadı. Sezon öncesi büyük güven verdi. Sıkıntımız yok” diye konuştu.
 
F.Bahçe taraftarının stada girmesine izin vermemesini de değerlendiren Pereira, “Taraftar olmadığı zaman kalite eksik  oluyor. Zemin de kalitesiz” yorumunu yaptı.
 
‘Dikkatli olmalıyız’
 
Fenerbahçe’nin başarılı sol beki Hasan Ali Kaldırım, bu sene kesinlikle UEFA Şampiyonlar Ligi’nde olmak istediklerini dile getirdi. İlk maçta iyi bir performansla kazandıklarını vurgulayan Hasan Ali, “2-1 tehlikeli bir skor. Diken üstü diyebilirim. Dikkatli olmalıyız. Takım havasına baktığımızda herkes kendi görevine odaklandı. Eminim herkes elinden geleni yapacak ve iyi skorla döneceğiz” dedi.
 
Kjaer sıkıntısı
 
Monaco ile yapılan ilk maçta ayağına darbe alan ve ağrıları bulunun Kjaer dün takımdan ayrı çalıştı. Danimarkalı yıldızın durumunun maç saati belli olacağı öğrenildi. Kjaer’in oynamaması halinde yerine sakatlığı tamamen geçen Mehmet Topal görev alacak.
 
Jardim endişeli
 Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, Fenerbahçe karşısında turu geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Portekizli çalıştırıcı turu geçmek için  90 dakika mücadele etmeleri gerektiğini belirterek, “Elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz turu geçmek. Durumumuz kendi elimizde. Endişemiz de var ama sonucu belirlemek elimizde.” dedi.
 
İstanbul’daki maçta defansa göre hücumda daha iyi olduklarını anlatan  Jardim, rövanşta hatalarını düzelteceklerini vurguladı.
 
Jardim, ilk maçta sakatlığından dolayı oynayamayan Hırvat kaleci Danijel Subasic’in sahada olabileceğinin sinyalini vererek, “Subasic, mevkisi gereği 90 dakika oynamaya hazır gibi. Kamil Glik ise oyuncu grubunun içinde olacak” ifadelerini kullandı.
 
Borajet ile uçtular
Sarı-lacivertli ekip, Monaco maçı için dün Fransa’ya gitti. Kafile, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 11.00’de kalkan özel bir uçakla Monaco’ya uçtu. Yolculuk öncesi Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular, yeni sponsor Borajet Havayolları’nın kendileri için hazırladığı “Fenerbahçe Uçağı” önünde toplu fotoğraf çektirdi.

Milliyet