''Arkadaşlarınıza saygı kulübe saygıdır''

''Arkadaşlarınıza saygı kulübe saygıdır''

Fenerbahçe Teknik patronu Vitor Pereira saha içi disiplinin neden gerekli olduğunu takımına bu sözlerle anlattı.

G.SARAY derbisinin ardından ‘İşimiz zor’ deyip, şimşekleri üzerine çeken F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, şampiyonluktan ise umudunu kesmedi. Portekizli çalıştırıcı rakipleri Beşiktaş’ın mutlaka kalan haftalarda puan kaybedeceğine olan inancını takımına bir kez daha aktarırken kendilerinin yapması gerekenin ise 6 maçtan 18 puan toplamak olduğunu söyledi.
 
BEŞİKTAŞ ile arayı kapatmak için son ana kadar yarışta kalmaları gerektiğini vurgulayan Vitor Pereira öğrencilerine de kalan maçlarda saha içindeki disiplini sağlamanın galibiyetleri getireceğini aktardı. İşte Pereira’nın Mersin İY maçı öncesinde takımı ile yaptığı konuşmadan öne çıkanlar: 
 
“BEŞİKTAŞ’IN kayıp yaşayacağını, ligin zorluk derecesine bakıp söylüyorum. Çünkü her takımın hedefi var. Kimi düşmemek için kimi de Avrupa Kupaları için canını dişine takıyor. Yani bir şekilde herkesin puana ihtiyacı var. 
 
‘ÜZERİMİZE DÜŞEN...’
 

BİZE yöneltilen eleştirilerin bazılarına katılmıyorum. Örneğin oyun kalitemiz masaya yatırılıyor. Puan kaybettiğimiz birçok karşılaşmaya bakın, üstün olan taraf biziz. Bunu sadece ben değil, istatistikler de söylüyor. Zaten ligin boyu kısaldıkça kalitenin tavan yapmasını bekleyemezsiniz. Sonuç, oyundan ağır basıyor.
 
SAHA içindeki disiplin bizim galibiyetler için anahtarımız olacak. Hem Mersin maçında hem de kalan diğer maçlarımızda asla ama asla oyun disiplinimizden taviz vermeyeceğiz. Hepinizden istediğim oyun disiplinine bağlı kalmak. Bu disiplinin de ilk adımı takımın birbirine bağlı kalmasından geçer. Herkes birbirine mutlaka saygı duymalı. Takım arkadaşlarına saygı, kulübe saygıdır. Takım arkadaşlarına saygı bana saygıdır.
 
ÖNÜMÜZDE 6 haftada toplamamız gereken 18 puan var. Bu hedefe ulaşacağız ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Böyle bir ortamda da ‘Eyvah şampiyonluk gitti’ diye yas tutmayacağız. Üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”

Vatan