''Beşiktaş, Galatasaray’dan daha güçlü''

''Beşiktaş, Galatasaray’dan daha güçlü''

Eski Beşiktaşlı oyuncu, bugün oynanacak derbiye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BEŞİKTAŞ bana göre maçın favorisi... Sahasında taraftarının önünde ilk kez bir derbiye çıkacak. Taraftarının da müthiş desteğiyle G.Saray’ı baskı altına alacağını düşünüyorum. Beşiktaş, G.Saray’a kıyasla daha güçlü, daha oturmuş bir takım. Ayrıca fiziksel olarak da daha güçlü. Takım bütünlüğü açısından da Beşiktaş’ı daha önde görüyorum.

İKİ takım bu sezon Süper Kupa’da karşılaştı. Riekerink basın toplantısında hem F.Bahçe’yi hem de Beşiktaş’ı yendiklerini söyledi fakat bu maç diğerlerinden çok farklı olacak. İlk kez böyle bir statta ve taraftarın önünde oynanacak.

ÇOK SİLAHI VAR

BEŞİKTAŞ’IN skoru değiştirebilecek çok yetenekli, önemli silahları var. Orta sahada daha kreatif oyunculara sahip Beşiktaş.

G.Saray’ın beklerinin zaaflarını değerlendirebilirler. Beşiktaş’ın bir sinerjisi var, bu maçta takım bütünlüğünü, takım oyununu sahaya yansıtması lazım. Eğer bu gerçekleşirse ileri uçtaki oyuncuların ön plana çıkacağını düşünüyorum.

GEÇEN sene ve bu sezon Beşiktaş en çok defans ve orta saha arasında rakipleri topla buluşturduğunda sorun yaşıyor. Rakipler orta sahayı çabuk geçtiğinde Beşiktaş’ı zorluyor. Derbide buna  izin vermemeleri gerek.

Vatan