''Bu konuda sıkıntı yaşadık''

''Bu konuda sıkıntı yaşadık''

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 2-1 yenildikleri Medipol Başakşehir maçında sonuca gidememelerinden yakındı.

"Bu konuda sıkıntı yaşadık"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Riekerink, Medipol Başakşehir maçına iyi hazırlanıp, rakibi analiz ettiklerini belirterek, "Dominant oynayacağımızı, topa sahip olacağımızı, oyunun kontrolünün bizde olacağını biliyorduk. Pozisyona girdiğinizde değerlendirmeniz lazım. Bu konuda sıkıntı yaşadık." dedi.

Maçta öne geçmelerinin hemen ardından basit bir gol yediklerini kaydeden Hollandalı çalıştırıcı, "İkinci yarıda ise duran toptan ikinci golü yedik. Öne geçtikten sonra oyunun kontrolü elimizde olmalıydı. İyi oynadığımız, dominant olduğumuz bir maçtı ama Trabzonspor karşılaşması gibi aynı sonla bitti." ifadelerini kullandı.

"Savunmayı suçlayamam"

Riekerink, sezon başında 4,5 milyon avro bonservis ödenerek alınan Serdar Aziz'in neden oynamadığı yönündeki soru üzerine, şu cevabı verdi:

"Savunma hattımızı bugün kesinlikle suçlayamam. Belki daha iyi iş çıkarabilirdik ama bu maça bakıldığında bizim defans hattımızın yapması gereken en önemli konu, orta saha ile mesafeyi fazla açmamaktı. Bu konuda iyiydiler. Bugün güçlü bir forvete karşı oynadılar. Semih Kaya ve Hakan Balta'nın neler yapabileceklerini biliyorum. Bugün de iyi mücadele ettiler. Serdar Aziz'in seviyesini biliyorum ve mutlaka onun da onayacağı zaman gelecektir."

Bugünkü oyun sistemlerinde, De Jong'u savunmaya daha yakın, Selçuk'u ise ileriye dönük oynattıklarını aktaran Riekerink, "Kötü iş çıkardıklarını düşünmüyorum. Buradaki eksiğimiz, orta yaptığımız zaman, ikinci toplarda daha fazla Eren'in etrafında olamamamız." değerlendirmesinde bulundu.