''De Souza 8 milyon euroya değer''

''De Souza 8 milyon euroya değer''

"Rakiplerini marke etme, pozisyon alma becerilerinin yanı sıra pas kabiliyeti iyi. Ödenen bonservise bedeline değecektir"

Fenerbahçe'nin Sao Paulo'dan 8 milyon Euro serbest kalma bedelini ödeyerek 4 yıllığına renklerine bağladığı Josef de Souza dün kampa katıldı. Teknik direktör Vitor Pereira'nın, sarı-lacivertli yönetime, "Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı zaman iki katı fiyata satabiliriz" diyerek referans olduğu, Türk futbolseverler için tam bir kapalı kutu olan 26 yaşındaki yıldızı, vatandaşı Brezilyalı gazeteci Paulo Freitas'e sorduk. Football Manager Brezilya Baş Araştırmacısı ve İngiliz spor kanalı Sky Sports yorumcusu Paulo Freitas, Josef için şu değerlendirmeyi yaptı:
 
GELİŞİME AÇIK BİR OYUNCU
"Josef de Souza iyi bir oyuncu ama Brezilya Milli Takımı seviyesinde bir orta saha sayılmaz. Tipik bir defansif orta saha gibi oynayabildiği gibi biraz daha önde de oynayabilecek meziyetlere sahip. Yine de daha çok defansif rolüyle ön plana çıkan bir futbolcu. Rakiplerini marke etme, pozisyon alma gibi becerilerinin yanı sıra Josef'in iyi bir pas kabiliyeti var. Ayrıca hırslı ve tutkulu bir oyuncu. Bence yetenekleri 8 milyon euro bonservis bedeline değecektir. Biraz daha gelişim kaydederse üzerine koyma ihtimali bile olduğu söylenebilir."
 
Sabah