''Fenerbahçe maçına gitmek isterdim''

''Fenerbahçe maçına gitmek isterdim''

Galatasaray teknik direktörü, ezeli rakiplerinin M.United karşılaşmasını izlemek istediğini ancak bunun gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Şu anda sadece Başakşehirspor maçına odaklandıklarını, Fenerbahçe derbisini daha sonra düşüneceklerini söyleyen Riekerink, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasıyla ilgili olarak, “Fenerbahçe maçına gitmek isterdim ama gitmenin iyi olmayacağına dair duyumlarım oldu” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, şu anda Fenerbahçe derbisini değil, lider Başakşehirspor ile oynayacakları karşılaşmayı düşündüklerini söyledi.
 
Bundan sonraki ilk üç maçlarının şampiyonluk yolundaki rakipler olacağına dikkat çeken Riekerink, “Çok zor bir döneme giriyoruz. Lider takım ile oynayacağız. Sonra Fenerbahçe ve Bursa maçları... Bu rakipleri herkes biliyor. Ama sadece 3 maça odaklanmak anlamsız olur. Benim tüm rakiplere karşı saygım sonsuz. Sadece bu üç karşılaşmayı kazanmak değil şampiyon olmak amacındayız. Bu dönemi maç maç değerlendireceğiz. Şu anda en önemli karşılaşmamız önümüzdeki Başakşehir maçı... Kimse Fenerbahçe derbisini konuşmuyor” ifadesini kullandı.
Başakşehirspor’u değerlendiren sarı-kırmızılıların patronu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Zor bir rakibe karşı oynayacağız. Kompakt oynayan ve takım halinde hareket eden bir ekip... Başakşehir geçtiğimiz sezonlarda da iyi iş çıkarmış. Kadroda daha önce bizde oynayan futbolcular da var. Emre’yi sayabiliriz. Ligin durumu açısından bu dönemde direkt rakiplerimizle oynayacağız. Başakşehir çok ciddi bir rakip. Uzun vadede kurulumu başlamış, organizasyon anlamında istikrarlı ve puan cetvelinde sürekli yükselen bir takım. Ama bizim hedefimiz belli... Tek amacımız cuma günkü maçı kazanmak. Lider olan Başakşehir iyi bir ekip, 4 deplasman maçının hepsini kazanmış ve hiç gol yememiş bir rakip var.”

Galatasaray Teknik Direktörü, sarı-lacivertlilerin Manchester United ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasıyla ilgili olarak, “Yarın (Bugün) Fenerbahçe maçına gitmek isterdim ama gitmenin iyi olmayacağına dair duyumlarım oldu” diye konuştu.

Milliyet