''Sneijder ilk fırsatta ayrılmak için...''

''Sneijder ilk fırsatta ayrılmak için...''

Galatasaray ile Hollandalı yıldız arasındaki bağlar büyük ölçüde koptu.

Galatasaray, Wesley Sneijder'in serbest kalma bedelini 20 milyon eurodan 7.5 milyon euroya indirmesini böyle yorumladı.

Sneijder’in Ekim ayında yenilediği sözleşmede yurt dışına transfer bedelini indirmesine dikkat çeken idareciler, “Bu neyi gösteriyor? Ayrılma planı yapan, ilk fırsatta gitmek isteyen Sneijder’i” diye konuştu.

Galatasaray’da astronomik ceza olayından sonra yönetim kurulu ile Wesley Sneijder arasındaki ipler tamamen kopma noktası geldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar yaşanan krizde Hollandalı yıldızdan yana tavır koydu. 2.2 milyon euroluk şok ceza sonrası Sneijder cephesi ve taraftarlar, yönetimin oyuncuyu satma planı içerisinde olduğunu belirtiyor. Astronomik ceza da sindirme operasyonun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yönetim ise tam tersi bir tezi savunuyor. Geçen yıl Ekim ayında Wesley Sneijder’in sözleşmesinin 2018’e kadar uzatılmasına dikkat çeken Galatasaraylı idareciler, “Sneijder’in eski sözleşmesinde serbest kalma maddesi tam 20 milyon euroydu. Bu bedel yurt içi ve yurt dışı fark etmiyordu. Ancak yeni sözleşme yapılırken Sneijder bu maddenin kaldırılmasını istedi. 20 milyon euroluk yurt dışına transfer bedeli 7.5 milyon euroya çekildi. Bu neyi gösteriyor? Ayrılma planı yapan, ilk fırsatta gitmek isteyen bir Sneijder’i... Sneijder ve menajeri serbest kalma maddesini 20 milyon eurodan 7.5 milyon euroya neden indirdi? Bu sorunun cevabını versinler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de aynı

Cim-Bom’da geçtiğimiz Ekim ayında yapılan yeni sözleşmeye göre Wesley Sneijder’in Türkiye’den bir takıma transferi durumunda serbest kalma maddesi 20 milyon euro iken, yurt dışından bir takıma gitmesi için 7.5 milyon euro getirmesi gerekiyor.

Wesley Sneijder geride kalan sezon 25 lig maçında tam 11 sarı kart gördü. Yönetimin 2.2 milyon euro ceza kestiği Hollandalı yıldızın, 6 Şampiyonlar Ligi ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçında kart görmemesi dikkat çekti.

Milliyet