''Türkiye'nin Barcelonası''

''Türkiye'nin Barcelonası''

Adriano, Beşiktaş'ın İspanyol devi Barcelona ile sportif koşullar anlamında eş değer bir kulüp olduğunu söyledi.

Sezonun en önemli transferlerinden biri olan Brezilyalı sol bek, Kartal’a övgü yağdırdı, “Buraya dünyanın en iyi takımı Barcelona’dan transfer oldum. Geldikten sonra gördüm ki oyuncunun sahada başarılı olması ve kendini değerli hissetmesi için gereken bütün imkânlar burada da var” ifadelerini kullandı.

Kartal’ın, Barcelona’dan kadrosuna kattığı Adriano, ünlü İspanyol devi ile Beşiktaş’ın oyun yapılarının aynı olduğunu ifade etti.

Brezilyalı futbolcu bazı sporseverlerin yaptığı, “Beşiktaş, Türkiye’nin Barcelonasıdır” benzetmesine katıldığını belirterek, “Doğru bir benzetme. Bizim önceliğimiz topa sahip olabilmek ve kaybettiğimizde hemen önde basarak topu çabuk kazanabilmek. Antrenmanlarda bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. Adriano’nun açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

- Hangi takımda olursanız olun hedefleri tutturmak için çok çalışmanız gerekir. Başarıyı hiç kimse size hediye etmez. Takımdaki herkesin mutlaka ortak bir duygu etrafında bütünleşerek bu kimyayı yakalaması gerekir. Bu durum Sevilla’da da Barcelona’da da Beşiktaş’ta da böyledir.

‘Kimyamız oturuyor’

- Buraya dünyanın en iyi takımı Barcelona’dan geldim. Geldikten sonra gördüm ki oyuncunun sahada başarılı olması için kendini önemli ve değerli hissetmesi için gereken bütün imkanlar burada da var.

- Beşiktaş uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek. Deneyimli takımların olduğu zor bir gruptayız. Bizim de iyi bir kadromuz var. Önemli olan bu maçlara çok iyi hazırlık yapmak. Takım kimyamız yavaş yavaş oturuyor. Gruptan çıkmayı başarırsak ileriye doğru devam ederiz.

- Benim için öncelikli olan Brezilya’da, Coritiba’da, Sevilla’da ve Barcelona’da öğrendiklerimi takım arkadaşlarıma aktarabilmek. Takıma katkı yapmak isteyen bir oyuncuyum. Bu deneyimleri paylaştıkça takıma katkımın yüksek olacağına inanıyorum.

‘Takım kazanacak’

İsmail Köybaşı ayrıldıktan sonra kadroya katılan Adriano, Beşiktaş’ın son transferlerinden Caner Erkin’le verimli biçimde oynayacaklarının altını çizdi. Brezilyalı futbolcu, “Taraftarlarımıza bana değer verdikleri için teşekkür ediyorum. İsmail de önemli bir meslektaşım ve burada büyük bir katkı yaptığına inanıyorum. Şimdi Caner Erkin’le aramızda bir rekabet var. Caner çok kaliteli bir oyuncu. Sol tarafta efektif şekilde oynayacağımıza inanıyorum. Caner’le hazırlık maçında uyumlu bir şekilde oynadım. Belli ki bu şekilde devam edecek. Bu rekabette de kazanan takım olacak” yorumunu yaptı.

Marcelo etkisi

Adriano, Beşiktaş’a gelmesinde vatandaşı Marcelo’nun önemli payı bulunduğunu açıkladı. Teklif aldıktan sonra Marcelo ile konuştuğunu kaydeden tecrübeli futbolcu, “Marcelo, ‘Türkiye’de işler gayet iyi ilerliyor. İstanbul güzel bir şehir. Ailen burada çok rahat eder’ dedi. Ülkenin zor bir dönem geçirdiğini,  üzücü olayların yaşandığını ancak Türkiye’nin bunların üstesinden gelecek bir ülke olduğunu da söyledi. Ben de kesin kararımı verdim ve geldim. İstanbul’da yaşadığım için mutluyum” ifadelerini kullandı.

‘Stoper oynarım’

Brezilyalı futbolcu stoper pozisyonuna yabancı olmadığını dile getirdi. Barcelona’da birçok kez savunmanın ortasında görev yaptığını hatırlatan Adriano, “Real Madrid’e karşı da, Şampiyonlar Ligi’nde de stoperde oynadım. Teknik direktörümüz gerek duyarsa orası da benim rahatlıkla oynayabileceğim bir pozisyon” dedi.

189 maçta forma giydi

Barcelona’ya 2010’da Sevilla’dan transfer olan Adriano, Katalan ekibinin formasını 139’u ilk 11’de olmak üzere 189 resmi maçta giyerken, rakip fileleri 17 kez havalandırdı.