''Yürekten oynayarak şampiyon olacağız''

''Yürekten oynayarak şampiyon olacağız''

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, sezon sonunda hedefe ulaşacaklarını belirterek rakiplere gözdağı verdi.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı orta sahası takım olarak sürekli geliştiklerinin altını çizdi, “Sezon başında zorlansak da şu an çok daha iyi oynuyoruz. Bu oyunumuz, iyi sonuçları da beraberinde getirdi. İnanıyorum ki sezon sonuna kadar yürekten oynamayı sürdürerek şampiyon olacağız” dedi.

Sezonun ilk yarısında Mehmet Topal’la birlikte orta sahanın yükünü çeken Josef de Souza, Fenerbahçe Dergisi’nde yer alan röportajında şampiyonluk yarışını değerlendirirken, iddialı açıklamalar yaptı.

Brezilyalı futbolcu, Süper Lig’i şampiyonlukla bitireceklerine inandığını belirterek, UEFA Avrupa Ligi’ni de kazanabilecek güçte olduklarını kaydetti. Sarı-lacivertli takımın sürekli gelişim gösterdiğine vurgu yapan Souza, “Sezon başında zorlansak da kısa sürede aynı hedefte kenetlenmesini bildik. Şu anda takım halinde çok daha iyi oynuyor, baskı yapıyoruz. Bu oyunumuz, iyi sonuçları da beraberinde getirdi. İnanıyorum ki, sezon sonuna doğru yürekten oynamaya devam ederek şampiyon olacağız” diye konuştu.

‘UEFA’yı kazanabiliriz’

Tecrübeli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştikleri Lokomotiv Moskova’yı eleyeceklerini savundu. Rus ekibini tanıdıklarını vurgulayan Souza, “Golcü oyuncuları Maicon Marques’i tanıyorum. Daha önce takım arkadaşımdı. Sporting ve Beşiktaş ile oynadıkları maçları da izledim. Zorlu maçlar olacak ama bu turu geçeceğimize inanıyorum. Hatta UEFA Avrupa Ligi’ni kazanabilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

‘Aileme bağlıyım’

Eşi Dia ve 1 yaşındaki oğlu Nicolas’la vakit geçirmekten büyük keyif aldığını söyleyen Josef de Souza, “Ben aileme oldukça bağlı ve boş zamanlarında evinde olmayı çok seven biriyim. Eşim de benim gibi. Yoğun maç ve antrenman maratonu nedeniyle dinlenmeye çok ihtiyaç duyuyorum. Bazen eşimle birlikte arkadaşlarımızla dışarıda yemek yiyoruz ama çoğu zaman evimde oğlumla birlikte oyun oynuyorum” dedi.