12 kişilik scout ekibi kuruldu

12 kişilik scout ekibi kuruldu

Muharrem Usta'nın büyük önem verdiği scout (futbolcu izleme) ekibi kuruldu.

Bordo-mavili kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, uzun süredir sürdürülen çalışmalar neticesinde kurulan ekibin, dünya futbolu ve kulüpteki değişimlerin, gelişmelerin farkında ve önünde hareket edecek bir vizyonla yola çıktığı belirtilerek, "Zaman içerisinde sistem, yapı, bilgi kapsamı ve ileri görüşlülüğüyle Türk futbolunun en önündeki scout ekibi vizyonuna sahip bir yapıya bürünecektir" ifadesi kullanıldı.
 
12 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Trabzonspor'un açıklamasında, scout ekibinin yapısıyla ilgili bilgi verilirken de şu noktalara dikkat çekildi:
 
"Ekibin oluşturacağı bilgi havuzuyla kulübümüzün oyuncu dağarcığını geliştirmesi, akılcı oyuncu transferleriyle kulüpte sürdürülebilirliği sağlaması, rakip analizine katkıda bulunması ve kiralık oyuncuları takip etmesi ana görevlerinin arasında yer almaktadır. Scout ekibi 3 kişilik bir kadroyla idare edilecek. Yapıda aynı zamanda Futbol Koordinatörümüz Yılmaz Büyükaydın ve Başkan Yardımcımız Nevzat Aydın da görev alacak. Ekibimiz 3 yurt dışı, 2 Süper Lig ve PTT 1. Lig, 4 altyapı ve bölgesel ligler olmak üzere toplam 12 kişiden oluşmaktadır."
 
Trabzonspor'un futbolcu izleme biriminin idari kadrosunun Murat Karakaş (Şef scout), Fatih Şahinoğlu (Koordinatör ve İdari İşler Sorumlusu) ve Beri Pardo'dan (Performans ve Analiz) oluştuğu vurgulandı.