4 yılda 73 milyon lira

4 yılda 73 milyon lira

Fransız Lille kulübünden transfer edilen Simon Kjaer için 2 milyon euro daha ödeneceği ortaya çıktı.

Fransız Lille kulübünden 7 milyon 650 bin euro bonservis bedelle transfer edildiği belirtilen Simon Kjaer için 2 milyon euro daha ödeneceği ortaya çıktı.

Danimarka’nın önde gelen tabloid gazetelerinden Ekstra Bladet, Fenerbahçe ile 4 yıl sözleşme imzalayan Kjaer’e yıllık net 30 milyon kron (4 milyon Euro) ödeneceğini yazdı.

Ayrıca, Kjaer’in kulübü Lille’ye 7 milyon 650 bin euro serbest kalma bedeli ödeyecek olan Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’ne katılma, Türkiye Şampiyonu olma ve kupa kazanması durumunda Fransız kulübüne 2 milyon euro daha verileceğini öne sürdü. Böylece Danimarkalı oyuncunun 4 yıllık toplam maliyeti böylece 23 milyon 650 bin euro (Yaklaşık 73 milyon lira) olacak.

Tarihinin en pahalısı

Kjaer, bonuslarla birlikte yaklaşık 10 milyon euroya yaklaşan değerle Diego Lugano’nun elindeki rekoru da kırdı. Danimarkalı futbolcu, 2006’da Sao Paulo’dan 7.5 milyon euro ile alınan ve zirvede oturan Lugano’nun yerine geçti. Ayrıca mevcut kadroda bulunan Bruno Alves de Kjaer’in gerisinde kaldı. Portekizli oyuncu, 2013-14 sezonu başında Zenit’ten 5.5 milyon euroya kadroya katılmıştı.

Milliyet