Advocaat'ın istediği oldu !

Advocaat'ın istediği oldu !

Fenerbahçe'ye geri dönen Senegalli yıldız Moussa Sow'un hücumun her bölgesinde takıma katkı sağlaması bekleniyor.

Teknik Direktör Advocaat’ın tecrübeli oyuncuyu ilk planda sol kanatta oynatmayı düşündüğü, ancak çift forvete dönüldüğünde ileri uca kaydıracağı öğrenildi. Moussa Sow gerektiğinde forvet arkasında da kullanılacak.

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Moussa Sow, tekrar sarı-lacivertli formayı giydi. Bir yıllığına kiralanan Senegalli futbolcunun, hücumun her bölgesinde takıma katkı sağlaması bekleniyor.

Teknik Direktör Advocaat’ın Sow’u ilk planda sol kanatta kullanmayı düşündüğü öğrenildi. Ancak bu bölgenin yanısıra çift forvete dönüldüğünde Senegalli yıldız bu kez ileri uçta destek verecek.

Sakatlığı sebebiyle Fernandao en az 1,5 ay sahalardan uzak kalacak. Emenike sezona iyi başlasa da istikrar problemi yaşıyor. Van Persie’nin de tam olarak 90 dakika çıkarması zaman alacak. İşte bu nedenlerle Moussa Sow, hem kanat hem de forvette forma giyecek. Advocaat gerektiğinde tecrübeli oyuncuyu forvet arkasında bile oynatacak.

Advocaat’ın kafasında tek bir taktik yok. 4-3-3’ün yanısıra 4-4-2’yi de deneyecek. Bu nedenle bu sistemlerin kilit oyuncusu iki yeni transfer Sow ile Lens olacak. Geçen sezonun en etkili isimlerinden Volkan Şen’in ise yedek kalması bekleniyor. Bu sezona iyi başlayan Stoch için de aynı durum geçerli. Ayrıca Aatıf da yine hamle oyuncusu olarak kulübede bekleyecek.

Çok sayıda hücum ve kanat oyuncusu dezavantaj gibi görünse de teknik heyet sürekli rekabet vurgusu yapıyor. Alternatifli kadronun takımın başarısında önemli rol oynayacağının altı çiziliyor.

İstediği oldu

Teknik Direktör Advocaat’un transferde büyük ölçüde istediği oldu. Klasik bir 10 numara istemeyen Hollandalı hoca kanatlar üzerinde durmuş ve özellikle Lens’in alınmasında ısrarcı olmuştu. Bu isim dışında hem kanat hem de orta saha bölgesinde oynayabilen Hakim Ziyech’i de isteyen Advocaat yönetimin sunduğu listeden de Sow’a “tamam” dedi. Transferi düşünülen oyunculardan sadece Ziyech kadroya dahil edilemedi.

Milliyet