Advocaat'tan flaş karar !

Advocaat'tan flaş karar !

Advocaat kurduğu kadro ve sistemin yetersiz kalması üzerine değişim kararı aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Bursaspor mağlubiyeti sonrası radikal kararlar almaya hazırlanıyor.
 
Hollandalı hoca dün akşam yapılan antrenman öncesi futbolcuları ile yaptığı toplantıda eleştirilerini tek tek sıraladı, özellikle ilk yarıdaki etkisiz ve silik oyunun nedenlerini sorguladı.
 
Advocaat faturayı bazı isimlere keserken, UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe günü oynanacak Zorya Luhansk maçında bir takım değişikliklere gidecek. Aslında değişim bu hafta Bursaspor maçıyla başladı. Medipol Başakşehir ve Kayserispor karşılaşmalarında Advocaat’ın beklentisine cevap veremeyen Salih Uçan, Bursaspor maçında süre bulamadı.
 
Benzer durum birçok oyuncu için geçerli olacak. İlk planda Hollandalı hocanın kanatlarda rotasyona gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Van der Wiel yerine Şener, Hasan Ali yerine ise İsmail kadroya dahil edilecek. 
 
ÇARE ARIYOR
 
Advocaat’ın en önemli sorunu ise orta saha. Yaratıcı orta saha transferi yapılmadığı için bu bölgeye önce Salih ile çözüm arayan ardından Alper’i oynatan Hollandalı hoca hala aradığını bulamadı. Advocaat’ın takım içinden bu bölgeye çözüm bulamaması halinde mecburen sistemi değiştireceği ifade edildi. Son çare olarak 4-4-2’ye dönülerek çift forvet ile hücum sorununun aşılmaya çalışılacağı öğrenildi.
 
Acı Portakal
 
F.Bahçe’deki Hollandalı hoca kâbusu devam etti. En kötü sezonlarından birini 1991-92’de Hiddink ile yaşayan sarı-lacivertliler, 14 yıl sonra aynı kaderi paylaştı. Advocaat vatandaşı gibi sezona feci başladı, üç haftada tek puanda kaldı.

Milliyet