Aziz Yıldırım gemileri yaktı ! Fredy Guarin...

Aziz Yıldırım gemileri yaktı ! Fredy Guarin...

Simon Kjaer imzayı attı, Şener açıklandı, Fernandao bitti, Nani yolda! Aziz Yıldırım'ın son hamlesi de hazır...

DENİZ DEĞİL OKYANUS AÇILIMI
FENERBAHÇE’DE başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi deyim yerindeyse gemileri yakmış görünüyor! Ancak bu negatif anlamda değil. Taraftarın hoşuna gidecek, gemiyi küçük sularda değil okyanusta yüzdürecek hamleler var… Sportif direktörle başlayan dalgalanma ve yeni yapılanma teknik direktör Vitor Pereira ile sürmüş ve beraberinde Avrupa’da ses getirecek önemli transferler hamleleri ardı ardına gelmişti…

POZİTİF GELİŞMELER
EMRE Belözoğlu dışında sözleşmesi bitenlere kibarca teşekkür edildi, iç pazarda Şener Özbayraklı, Fernandao ile söz kesildi, Danimarkalı stoper Simon Kjaer’e sözleşme imzalatıldı. Nani’de büyük oranda mutlu sona ulaşıldı, yolu gözlenir oldu. Orta saha konusunda ise çok ciddi ve taraftarı heyecanlandıracak gelişmede odak nokta Fredy Guarin’di… 28 yaşındaki Kolombiyalı orta sahada pozitif gelişmeler vardı.

ADIM ADIM GELiYOR
ÖNCELİKLİ olarak Inter’in Monaco’dan Geoffrey Kondogbia’yı almasıyla Fredy Guarin’in satışı ağırlık kazandı. Fenerbahçe yönetimi, 5 milyon Euro’dan başladığı teklifini 9 milyon Euro’ya kadar çıkardı. İtalyan sportif direktör Giuliano Terraneo’nun bire bir yürüttüğü görüşmelerde önemle mesafeler alındı.

GUARİN'DEN NOTLAR
-28 yaşındaki Fredy Guarin geçen sezon toplam 37 maçta görev aldı 7 gol attı ve 9 asist yaptı.

-Orta sahanın her bölgesine hakim olan yıldızın sözleşmesi 2017’ye kadar.
 
-Copa America’ya gitmeyen Kolombiyalı, Milli Takım’da 21 maçta 2 gol attı.

-Geçen sezon iyi bir grafik sergileyen Guarin’in Inter’de 4 sezonda 128 maçta 22 golü var.

-İstatistik anlamında en iyi dönemini 4 sezonda 97 maçta 19 gol attığı Porto’da yaşadı.

Millet