Aziz Yıldırım'dan flaş açıklamalar !

Aziz Yıldırım'dan flaş açıklamalar !

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu, Ülker Sports Arena'da yapılıyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım mali genel kurulda gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Pereira ile gelecek sezon da devam etme kararını aldıklarını açıklayan Yıldırım, "Gökhan Gönül'ün bizden istediği ücret, 2 milyon 750 bin euro garanti para. Menajerine de 500 bin euro para... 3.5 milyon euroya geliyor. 50 bin euro da şampiyon olduğunda alacağı para yazılı. Bu ücreti Fenerbahçe Spor Kulübü karşılayamaz. Bizim teklifimiz ise 2 milyon euro artı diğer şartlar evet. En son İlhan Bey (Ekşioğlu) 2 milyon 250 bin euroya çıkalım dedi. Daha fazla çıkamadılar. Onlar aşağı inmediler, anlaşamadık" diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Kurul'da gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:
 
"Aziz Yıldırım'ın yaptıklarını, bir kalemde Twitterlarda, Facebooklarda siliyorlar. 'İbra etmeyelim' diyorlar. Ya siz neyi ibra etmiyorsunuz!
 
(Vefa Küçük'ün açıklamalarıyla ilgili olarak) 
 
Sayın başkan, biz sizle çok uzun zaman çalıştık. Başkanlık yarışına girdik. Kaybettiğinizde bile kimsenin beklemediği şekilde olgun davrandınız. Siz Fenerbahçe'nin yanında oldunuz. Onun için biz sizi başında rakı bardağı olan biri olarak değil, Fenerbahçe'ye hizmet eden biri olarak hatırlayacağız. Onun için sağlığınız iyi olmamasına rağmen bugün buradasınız ve size teşekkür ediyorum. 
 
Kulüp dimdik ayakta
 
Biz geldiğimiz 16 milyon dolar bütçesi vardı kulübün. Bugün ise 200 milyon doları aşan bir bütçe vardı.  Fenerbahçe, 2011'deki kumpas operasyonlarına rağmen dimdik ayakta durmuştur. UEFA ile mali konularda bazı anlaşmalara vardık.Kulüpler batmaz, kulüpler büyüktür. Yalnız Fenerbahçe için söylemiyorum. Bütün kulüpler için söylüyorum.
 
Pereira ile devam edeceğiz
 
- Gerekirse transferleri durduracağız. Hoca ile oturduk konuştuk ve kendisi ile devam etme kararı aldık. Zaten 2 yıl sözleşmesi var. Pereira ile devam edeceğiz. Transfer listesi verdi. Bu liste doğrultusunda çalışmalar yapacağız.
 
Gökhan Gönül'ün istediği rakamı açıkladı
 
- İki oyuncumuz var. Gökhan Gönül yıllık 1 milyon 710 bin euro almaktadır. 20 bin euroya yakın da maç başı almaktadır. Geçen sezon 22 lig maçında oynamıştır. UEFA'da ise 6 maçta görev yapmıştır. Bizden istediği ücret; 2 milyon 750 bin euro garanti para. Menajerine de 500 bin euro para... 3.5 milyon euroya geliyor. 50 bin euro da şampiyon olduğunda alacağı para yazılı. Bu ücreti Fenerbahçe Spor Kulübü karşılayamaz. Bizim teklifimiz ise 2 milyon euro artı diğer şartlar evet. En son İlhan Bey (Ekşioğlu) 2 milyon 250 bin euroya çıkalım dedi. Daha fazla çıkamadılar. Onlar aşağı inmediler, anlaşamadık. Bu arada Gökhan Gönül 4 yıllık anlaşma istiyor. Ben iş adamıyım. Ben bile 1 yılda bu kadar parayı zor kazanıyorum. Gökhan Gönül 8 sene bu kulübe hizmet etmiştir. Bu dönemde Fenerbahçe 2 kez şampiyon oldu
 
Mehmet Topal'ın istekleri
 
-Mehmet Topal 2 milyon 650 bin euro almakta. 10 bin euro maç başı. 2 milyon 750 bin euro garanti para istemektedir. 20 bin euro da maç başı. O da 4 yıllık sözleşme ve 3.5 milyon euroyu aşan ödeme istiyor. Yüksek ücretler istiyor. Bu istekleri devam ederse sözleşme yenilemeyeceğiz.
 
- Transfer yapacağız, ama bu bütçelerin içerisinde kalarak yapacağız. Aşırı transfer beklentisi olmasın. 
 
- 18 yaşında çocukları peşlerine takıp tribüne götürüp istifa diye bağırtıyorlar. Bu akşam Anadolu Efes maçına gidiyorum, bağırsınlar bakalım. Ben başkan olduğumda bebek olan çocuklar şimdi bize istifa diye bağırıyorlar.
 
Basketbol
 
 Erkek basketbolda takımı tutacağız. Bir tek Udoh, NBA'i bekliyor. Antep'teki saldırıda korkmuş. %51 ihtimalle kalacak.
 
Fenerbahçe üyesi olan bazı kişiler Fenerbahçeli oyuncuları transfer ediyor. Biz Kayseri'de AGÜ ile maç yaparken BGD, Olcay Çakır ile Quanitra Hollingsworth'u transfer ediyor. Biz altyapıdan yetiştirdiğimiz Olcay'a 300 bin lira civarında para vereceğiz, onlar 600 bin TL verip alıyorlar. 300 bin dolar verdiğimiz Quanitra Hollingsworth'un parasını biraz BGD'ye alıyorlar. Onlar 500 bin dolar veriyor. Tüzük tadili yapıp hepsini ihraç edeceğiz."
 
Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı tarafından 3 ay spor maçlarını stat veya salonda izlemesi yasaklanan Aziz Yıldırım, Anadolu Efes maçına gideceğini duyurdu. Kararın henüz uygulamasına başlanmadığı belirtildi.
 
- Herkes bilsin ki ben bu koltuğa yapışmadım. Yapışmak da istemiyorum."