Batan yat çıkarıldı !

Batan yat çıkarıldı !

Ünal Aysal'ın 2,5 ay önce batan yatı su üstüne çıkarıldı...

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal'a ait yanarak batan 52 metrelik "Barbie" isimli yat, İzmir'e söküme götürülecek.

Marmaris’te bir marinada çıkan yangın sonrası batan, eski  Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'a ait 52 metrelik "Barbie" isimli yat 2,5  ay sonra su üstüne çıkartıldı.
 
Aysal'ın ortağı ve yöneticisi olduğu "The Barbie" şirketine ait 52  metre uzunluğundaki "Barbie" isimli mega motor yatın çıkarılması için 1,5 ay önce  çalışma başlatılmıştı. Yat, İngiliz sigorta şirketi Shipowners tarafından  çıkartılmak üzere kurtarma şirketi Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri A.Ş'ye  devredilmişti.
 
Solar Gemi Kurtarma yetkilisi Hikmet Bora, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, yatın İzmir'e gemi sökümüne götürüleceğini, jilet ve yedek parça  malzemesi olarak değerlendirileceğini bildirdi.
 
Yatın, boşaltılan tankları ile kapalı bölümlerine hava basılarak vinç  yardımıyla deniz üstüne çıkartıldığını belirten Bora, bu işlem için daha önce  testler yapıldığını, ayrıca denizin kirletilmemesi için de tedbirler alındığını  söyledi.
 
Bir buçuk aylık bir çalışma sonucu yatın su üstüne çıkartılabilecek  duruma geldiğini ifade eden Bora, "Yatın incelemelerini yapacağız. Aliağa’ya  gitmesi için ön hazırlık yapılacak. Uygun hava görüldüğünde yat römorkör  eşliğinde Aliğa’ya gidecek" dedi.
 
4 Ocak'ta Marmaris ilçesinde bir marinada çıkan yangında eski  Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın mega yatının da aralarında bulunduğu iki  yat yanmıştı.