Beşiktaş 1066 gün sonra eve dönüyor

Beşiktaş 1066 gün sonra eve dönüyor

Beşiktaş 2.5 yıl sonra döneceği Dolmabahçe’de, Vodafone Arena’nın açılış maçında Bursaspor’la karşılaşacak.

Kartal, yeni stadı Vodafone Arena’da oynayacağı Bursaspor maçıyla tam 1066 gün sonra Dolmabahçe’ye dönecek. 11 Mayıs 2013’te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı’na veda eden siyah-beyazlılar, Bursaspor müsabakasıyla yeniden taraftarının huzuruna çıkacak.

41 bin 903 kapasiteli Vodafone Arena’nın tamamen dolacağı karşılaşma kulüp tarihine geçecek.

Beşiktaş, Vodafone Arena’nın yapımı sırasında 2.5 yılı aşkın süreyle iç saha maçlarını 6 farklı statta oynadı. Siyah-beyazlı takıma bu dönemde Atatürk Olimpiyat, Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş ev sahipliği yaptı. Kartal iç saha maçları için en çok Atatürk Olimpiyat Stadı’nı tercih etti. Burada 39 karşılaşmaya çıkan Kartal, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ise 13 kez oynadı. Siyah-beyazlılar, Osmanlı Stadı’nda 8, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda 4, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında birer iç saha maçı yaptı.

Nostaljik güzergah

Beşiktaş futbol takımı bugün Bursaspor maçı için Vodafone Arena’ya özel bir güzergah üzerinden ulaşacak. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nden saat 17.00 gibi ayrılacak olan siyah-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, Barboros Yokuşu’ndan aşağı inecek, Beşiktaş Köyiçi’nden geçerek Vodafone Arena’ya ayak basacak.