Beşiktaş yeniden zirvede !

Beşiktaş yeniden zirvede !

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasının erteleme maçında Trabzonspor'u Mario Gomez ve Olcay Şahan'ın attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan kritik mücadelede Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek zirveyi yeniden ele geçirdi.

Bu sonucun ardından ligde Beşiktaş 60 puanla liderliğe yükseldi, Trabzonspor ise 30 puanla 13. sırada kaldı. Ligin 26. haftasında Beşiktaş sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak, Trabzonspor da yine sahasında Medicana Sivasspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

Terör saldırısına ortak tepki

Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi Ankara'da yaşanan terör saldırısına ortak tepki gösterildi. İki takım da karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya siyah tişörtlerle çıktı. Beşiktaşlı oyuncuların tişörtünde başı öne eğik kartal motifi bulunurken "anKARA" yazısına yer verildi. Bu sırada, Trabzonspor'un eski kaptanı Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, tribünlerden büyük ilgi gördü. Isınmak için sahaya çıkan Tolga Zengin'e, bordo-mavili taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tolga da tribünleri selamladı. Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcular, seremoniye birlikte tuttukları "Teröre lanet olsun. anKARA" yazılı pankartla çıktı. Bordo-mavili futbolcular, forma kollarındaki siyah bantla mücadele ettiler.

15 bin adet Türk bayrağı

Trabzonspor yönetimi, Avni Aker Stadı kapılarında taraftarlarına yaklaşık 15 bin adet Türk bayrağı dağıttı. Taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.Bu arada basın tribündeki sıraların üzerine de Türk bayrağı asıldı.

Umut Bulut'un acısı paylaşıldı

Trabzonspor yönetimi, Ankara'daki terör saldırısında babası Kemal Bulut'u kaybeden eski oyuncuları Umut Bulut'un da acısını paylaştı. Maraton tribününe "Başın sağolsun Umut Bulut, acın acımızdır" yazılı pankart asıldı. Maçtan önce stat hoparlörlerinden sadece "Memleketim" ve "Türkiyem" şarkıları çalındı.

6. dakikada "anKARA" pankartı

Karşılaşmanın 6. dakikasında maraton tribününde "anKARA" yazılı siyah pankartlar açıldı. Bu sırada bordo-mavili taraftarlar, tribünlerde Türk bayrakları sallayarak ve tezahüratlarla terörü kınadı. Taraftarlar, "Gönlümüz kapkara, seninleyiz Ankara" tezahüratı yaptı.

Trabzonspor'da 7 eksik

Trabzonspor'da 24 Ocak'ta olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle ertelenen maçtan sonra transfer edilen Bosingwa ve Akakpo, cezalı Aykut Demir, sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici ve Güray Vural ve Özer Hurmacı olmak üzere 7 futbolcu takımda yer almadı. Teknik direktör Hami Mandıralı, Akakpo'nun yokluğunda stoperde Mustafa Yumlu'nun yanında Douglas'a görev verdi. Bosingwa'nın yerine sol kanatta Yusuf Erdoğan, görev yaptı.

Çift forvetle sahaya çıktı

Trabzonspor, Beşiktaş karşısına çift forvet oyuncusuyla çıktı. Teknik direktör Mandıralı, Sefa Yılmaz'ı yedek kulübesinde oturturken Cardozo ve Muhammet Demir'i hücumda görevlendirdi.

Beşiktaş'ta da eksikler var

Beşiktaş'ta savunma oyuncuları Alexis Delgado ve Marcelo Guedes ile Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko, maçın ertelendiği tarihte transferleri gerçekleşmediği için, Gökhan Töre de sakatlığı nedeniyle sahada yer almadı. Karşılaşmanın ertelendiği tarihte siyah-beyazlı takımda ilk 11'in değişmez isimlerinden olan ancak daha sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapayan Brezilyalı stoper Luiz Rhodolfo ile Çin'e transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yokluğunda teknik direktör Şenol Güneş, bu boşluğu Necip Uysal ile Dusko Tosic'e görev vererek doldurdu.

Oğuzhan Özyakup ilk 11'de başladı

Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta geçirdiği sakatlık nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyeceği açıklanan Oğuzhan Özyakup, sürpriz şekilde ilk 11'de yer aldı. Son antrenmanda takımdan ayrı çalışan Oğuzhan'ın kendisini iyi hissettiğini teknik direktör Şenol Güneş'e söylemesi üzerine forma giydiği bildirildi. Sakatlığı geçmesine rağmen Çaykur Rizespor maçında riske edilmeyen Ricardo Quaresma ise Trabzonspor karşısında sahada yer alırken Olcay Şahan yedek kulübesine çekildi.

Şenol Güneş'e Trabzonspor'dan plaket

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda sezonu kapsamında Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara "vefa plaketi" takdim eden Trabzonspor Kulübü, bu kapsamda siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'e ve bordo-mavili takımın teknik direktörü Hami Mandıralı'nın da aralarında bulunduğu bazı isimlere plaket verdi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, maç öncesi boynuna Trabzonspor atkısı taktığı eski kaleci ve teknik direktörleri Güneş'e plaketini protokol tribünü önünde törenle takdim etti. Trabzonspor ile teknik direktör olarak 4 lig şampiyonluğu yaşayan Ahmet Suat Özyazıcı ile Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Bekir Barçın, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan, Necdet Ergün ve Tuncay Soytürk'e de plaket verildi.

Beşiktaş yönetimine yemek

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kuruluna yemek verildi. Yemeğe Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve siyah-beyazlı kulüp yöneticilerinin katıldığı bildirildi. İki kulüp yetkililerinin birbirine başarı dilediği, maç anısına hediyeler sunulduğu belirtildi.

İLK YARI

3. dakikada Muhammet Demir'den aldığı pasta topla ceza alanı içinde buluşan Marin'in plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üsten auta gitti.
6. dakikada Cardozo'nun orta alandan kaleye gönderdiği top, ileri çıkan kaleci Tolga'nın üzerinden geçip az farkla üstten auta çıktı.
12. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında kaleci Estaban'ın elinden kaçırdığı topu Douglas da uzaklaştıramayınca meşin yuvarlak Kerim Frei'ın önüne düştü. Bu futbolcunun pasında Gomez'in ceza alanı içinde müdahale ettiği meşin yuvarlak yerdeki Mustafa Yumlu'ya çarptıktan sonra Douglas tarafından kornere atıldı. Beşiktaşlı futbolcular, bu pozisyonda Mustafa Yumlu'nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı bekledi.
15. dakikada Oğuzhan'ın yaklaşık 25 metreden sert şutunda, kaleci Esteban sağ tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi.
17. dakikada Trabzonspor yarı alanından atılan uzun topta Quaresma'nın kafayla uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak Yusuf Erdoğan'ın önüne düştü. Ancak ceza alanı sağ çaprazında kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kalan bu futbolcu, topu üstten auta gönderdi.
30. dakikada Sosa'nın soldan kullandığı korner atışında, yakın mesafede Tosic'in kafayla kaleye göndermek istediği topa kaleci Esteban sahip oldu.
40. dakikada Kerim Frei'nin ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Estaban, topu kontrol etti.
41. dakikada Erkan Zengin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Muhammet Demir'in dokunduğu topu açıyı daraltan Tolga Zengin, iki hamlede kontrol etti.
Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

61. dakikada Sosa'nın ara pasında, Estaban kalesini terk ederek Oğuzhan Özyakup'un önünde topa müdahalede bulunup tehlikeyi önledi.
69. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sosa'nın soldan kullandığı köşe atışında, iyi yükselen Hutchinson'un kafa vuruşunda, kaleci Estaban'ın çeldiği top altı pas üzerindeki Gomez'in önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Estaban, çizgi üzerinden yatarak tehlikeye uzaklaştırmayı başardı.
76. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Quaresma'nın sağdan ortasında, arka direkte altı pas içinde Gomez'in uçarak kafa vuruşunda, savunmada Mustafa Yumlu'ya çarpan top filelere gitti: 0-1
86. dakikada Beşiktaş, farkı 2'ye çıkardı. Sosa'nın pasında ceza alanı içindeki Kerim Frei, topuğuyla meşin yuvarlağı hemen gerisindeki Olcay Şahan'a çıkardı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı plase bir vuruşla filelere gönderdi: 0-2
Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

TRABZONSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Trabzonspor: Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Marin, Erkan Zengin, Muhammet Demir, Cardozo (Dk. 63 Sefa Yılmaz)
Teknik Direktör: Hami Mandıralı

Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 46 Günay Güvenç), Beck, Necip Uysal, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Sosa, Oğuzhan Özyakup (Dk. 78 Tolgay Arslan), Quaresma (Dk. 83 Olcay Şahan), Kerim Frei, Gomez
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 76 Mario Gomez, Dk. 86 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 71 Douglas Teixeira (Trabzonspor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

90. DK: Hakem Bülent Yıldırım'ın son düdüğüyle maç bitiyor. Beşiktaş, Trabzonspor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet sonrasında ligde yeniden liderliğe yükseliyor.

90. DK: Mücadelenin sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

86. DK: Kerim Frei yaptığı asistle gole katkıda bulunuyor.

86. DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Olcay Şahan'ın golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Durum şimdi 2-0. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Jose Sosa pasını Kerim Frei'a aktarıyor. Kerim Frei topa dokunarak Olcay Şahan'ın önüne bırakıyor. Olcay Şahan ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla kaleci Esteban Alvarado'nun solundan topu ağlara göndermeyi başarıyor.

85. DK: Ceza sahası yayının hemen gerisinde topla buluşan Aytaç Kara şutunu çekiyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.

83. DK: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma yerini Olcay Şahan'a bırakıyor.

80. DK: Trabzonspor sol kanattan Marko Marin ile köşe vuruşunu kullanıyor. Marko Marin'in ceza sahasına ortası kaleci Günay Güvenç'te kalıyor.

78. DK: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oğuzhan Özyakup yerini Tolgay Arslan'a bırakıyor.

76. DK: Ricardo Quaresma yaptığı asistle gole katkıda bulunuyor.

76. DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Mario Gomez'in golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahasında Mario Gomez'i görüyor ve uzak direğe ortasını yapıyor. O bölgeye iyi hareketlenen Mario Gomez uzak direk dibinden kafa vuruşuyla topu ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü atıyor.

71. DK:Beşiktaş Mario Gomez ile hızlı çıkmak istiyor ancak Douglas Teixeira, Mario Gomez'e faul yapıyor. Hakem Bülent Yıldırım bu pozisyonda Douglas Teixeira'yı sarı kart ile cezalandırıyor.

68. DK: Erkan Zengin'in pasında sol kanatta topla buluşan Muhammet Demir için ofsayt bayrağı kalkıyor.

65. DK: Orta alanda hava topu mücadelesinde Muhammet Demir, Andreas Beck'e faul yapıyor.

63. DK: Trabzonspor ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oscar Cardozo yerini Sefa Yılmaz'a bırakıyor.

61. DK: Trabzonspor defansında Luis Pedro Cavanda'nın uzaklaştıramadığı top sol kanatta İsmail Köybaşı'da kalıyor. İsmail Köybaşı'nın uzak direğe ortasını Trabzonspor savunması uzaklaştırıyor.

58. DK: Sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin ceza sahasına yerden ortasını yapıyor fakat Beşiktaş defansı Oscar Cardozo'dan hızlı davranıyor ve topu tehlikeli alanın dışına taşıyor.

56. DK: Ricardo Quaresma'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Mario Gomez ofsayt pozisyonuna yakalanıyor.

54. DK: Beşiktaş bol kanattan bu kez Ricardo Quaresma ile köşe vuruşunu kullanıyor. Ricardo Quaresma'nın ceza sahasına ortası doğrudan kaleye yöneliyor ancak kaleci Esteban Alvarado topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

53. DK: Beşiktaş sol kanattan Jose Sosa ile köşe vuruşu kullanıyor. Jose Sosa'nın yakın direğe ortasını Yusuf Erdoğan tekrar kornere çeliyor.

51. DK: Sol kanatta baskı yapan Yusuf Erdoğan, Jose Sosa'ya faul yapıyor.

49. DK: Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan İsmail Köybaşı için ofsayt bayrağı kalkıyor.

46. DK: Beşiktaşlı oyuncuların santra vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.


45. DK: Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı golsüz beraberlikle sonuçlanıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna oynanmamış kabul edilen en az 2 dakika ilave ediliyor.

41. DK: Sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin uzak direğe ortasını yapıyor. O bölgeye iyi hareketlenen Muhammet Demir zor pozisyonda şutunu çekiyor fakat kaleci Tolga Zengin bu pozisyonda topa sahip olmayı başarıyor.

35. DK: Trabzonspor sol kanattan Marko Marin ile köşe vuruşunu kullanıyor. Marko Marin'in yakın direğe ortasını Andreas Beck tehlikeli alanın dışına uzaklaştırmayı başarıyor.

31. DK: Sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup pasını Ricardo Quaresma'ya aktarıyor ancak Ricardo Quaresma için ofsayt bayrağı kalkıyor.

30. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Sosa topun başına geçiyor. Jose Sosa'nın ceza sahasına ortasında iyi hareketlenen Dusko Tosic kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Esteban Alvarado'nun üzerine gidiyor.

29. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa doğrudan kaleyi düşünüyor ancak baraja çarpan top kornere gidiyor.

26. DK: Orta alanda topla buluşan Marko Marin pasını Oscar Cardozo'ya aktarıyor ancak Oscar Cardozo için ofsayt bayrağı kalkıyor.

19. DK: Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa ceza sahasına ortasını yapıyor. Altı pasın hemen gerisinde iyi yer tutan Mario Gomez şutunu çekiyor fakat Trabzonspor kademesi bu posizyonda topu uzaklaştırmayı başarıyor.

17. DK: Trabzonspor defansından uzun atılan topu uzaklaştırmak isteyen Ricardo Quaresma, topa istediği gibi müdahale edemiyor. Seken topu iyi takip eden Yusuf Erdoğan, ceza sahası sol çaprazından şutunu çekiyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.

12. DK: Beşiktaş sağ kanattan Jose Sosa ile köşe vuruşunu kullanıyor. Jose Sosa'nın ceza sahasına ortasını Trabzonspor savunması uzaklaştırıyor.

12. DK: Beşiktaş mutlak gol fırsatından yararlanamıyor! Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahasına ortasını yapıyor. Kaleci Esteban Alvarado'nun elinden kaçırdığı topu tekrar kontrol etmek isterken Douglas Teixeira ile anlaşmazlık yaşıyor ve top ceza sahası sol çaprazında Kerim Frei'da kalıyor. Kerim penaltı noktası üzerinde bulunan Mario Gomez'e pasını veriyor fakat Mario Gomez istediği gibi kontrol edemiyor ve yere düşerken şutunu çekiyor ancak Mustafa Yumlu'ya çarpan top kaleyi bulmuyor.

6. DK: Kaleci Tolga Zengin'i kalesinden uzaklaştığını gören Oscar Cardozo, kendi yarı sahasının son metresinden kaleyi düşünüyor fakat Tolga'yı aşan top kalenin üzerinden auta gidiyor.


5. DK: Rakip alanda baskı yapan Yusuf Erdoğan, Ricardo Quaresma'ya faul yapıyor.

3. DK: Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Aytaç Karai uzak mesafeden kaleyi düşünüyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

3. DK: Maçın ilk tehlikeli atağı bordo-mavililerden geliyor. Sol kanatta topla buluşan Marko Marin, Muhammet Demir'le paslaşarak ceza sahası sol çaprazından şutunu çekiyor ancak etkili olamıyor ve top kalenin üzerinden auta gidiyor.


1. DK: Trabzonsporlu oyuncuların santra vuruşuyla maç başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

İki takım arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 24 Ocak'ta oynanması planlanan ancak olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından ertelenen müsabaka, 19.30'da başlayacak. 


Süper Lig'de 57 puanla ikinci sırada bulunan Beşiktaş, Trabzonspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak 59 puanla zirvede bulunan Fenerbahçe'den liderlik koltuğunu almayı hedefliyor

Beşiktaş’tan 3 yıllık seri
Trabzon,Beşiktaş’ı Hüseyin Avni Aker’de en son 21 Nisan 2012’de 1-0’lık sonuçla mağlup etti. Bordo-Mavililer, o karşılaşmadan sonra Trabzon’da konuk ettiği Beşiktaş ile 2 kez berabere kalırken, 1 kez de yenildi. Siyah- Beyazlılar, bu akşamki mücadeleyi de kayıpsız atlatıp bu serinin devam etmesini planlıyor.

Kartal sadece 1 kez yenildi
Beşiktaş, bu sezon deplasmanda sadece Fenerbahçe’ye yenildi. 23. haftada Kadıköy’deki derbiyi 2-0 kaybeden Siyah- Beyazlılar, rakip sahada çıktığı diğer 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle 26 puan topladı. Şenol Güneş’in öğrencileri, bu akşam sahadan 3 puanla ayrılmaları halinde hem ligin zirvesini hem de dış sahada en fazla puan toplayan takım olma unvanını Fenerbahçe’den alacak.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ

STAT:
 Hüseyin Avni Aker
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM
SAAT:
 19.30
HAKEM: Bülent Yıldırım

TRABZONSPOR

Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Musa, Okay, Aytaç, Erkan, Marin, Sefa, Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Hami Mandıralı

BEŞİKTAŞ

Tolga, Beck, Necip, Tosic, İsmail, Atiba, Kerim Frei, Oğuzhan (Tolgay), Sosa, Querasma, Gomez
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş