Boyko, Beşiktaş için 2 katını reddetti

Boyko, Beşiktaş için 2 katını reddetti

Kartal'ın yeni file bekçisi, transferi sırasında yaptığı hareketle gönüllere girdi.

Boyko'yu, İstanbul'da imzayı atmasına saatler kala Kiev'in hocası eski Fenerbahçeli Rebrov aradı ve “Ne veriyorlarsa 2 katı!” dedi. Onun cevabı ise netti: Beşiktaş'a söz verdim. Teşekkürler!

Tecrübeli eldiveni tam 6 aydır takip eden Başkan Fikret Orman ve kulübün transferden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın, takıma kazandırmak için büyük çaba sarf ettiği yıldız ismi son anda Dinamo Kiev’e kaptırma tehlikesi yaşadığı ortaya çıktı.
 
İşte adım adım Beşiktaş ve Boyko arasında yaşanan baş döndüren transfer trafiği;
 
Dnipro 7 milyon Euro istedi
 
Ukrayna temsilcisi Dnipro’yla geçen sezon Avrupa Ligi’nde final oynayan 1,97’lik kaleciyi UEFA macerasında adım adım takip eden Siyah-Beyazlılar, Boyko için kulübüyle masaya oturduğu ilk anda 7 milyon Euro’luk taleple karşılaştı. Bu gelişmenin ardından Mavi-Beyazlılar’la pazarlığa başlayan yönetim, diğer yandan Boyko’yu, kulübün yeni stadının açılacak olması ve sonrasındaki hedeflerini anlatarak ikna etti. Ukraynalı eldiven, Beşiktaş’a gelebilmek için 500 bin Euro’luk alacağından vazgeçebileceğini de yönetime iletti.
 
İmza krizi aşıldı
 
Yoğun pazarlıkların ardından Dnipro’nun istediği bedelde indirime gitmesini sağlayan Beşiktaşlı idareciler, Boyko’nun da Beşiktaş’ta forma giymeye hazır olduğu kartını kullanarak Ukrayna ekibini köşeye sıkıştırdı. Taraflar, son olarak kıran kırana pazarlıklar sonrasında 3.3 milyon Euro’ya anlaştı. Ancak bu sefer de imza sorunu çıktı. Kulübün Ukraynalı sahibi İgor Kolomoisky’nin aynı zamanda bir politikacı olması ve ülkedeki iç karışıklar bulunması sebebiyle kendisine ulaşamayan Erdal Torunoğulları, Dnipro Kulüp Direktörü Andriy Stetsenko’nun insiyatif alması sonrasında transfere nokta koydu.
 
Son dakika telefonu geldi!
 
Beşiktaş ve Dnipro’nun anlaştığı dönemde devreye giren Sevilla’ya Boyko’dan olumsuz cevap geldi. Kulübünden yıllık 1.1 milyon Euro alan ancak ülkedeki iç savaş sebebiyle Dnipro’dan düzenli bir ödeme alamayan dev kaleci, Beşiktaş’ın yıllık 900 bin Euro’luk garanti ücret teklifine, ‘Evet’ dedi. Bu gelişmelerin ardından kulübüyle Antalya’ya gelen başarılı file bekçisi, işin resmiyet kazanmasının ardından İstanbul’un yolunu tuttu. 3 gün önce İstanbul’a gelen Boyko’ya, Dinamo Kiev’in bir dönem Fenerbahçe’de de futbolcu olarak görev yapan hocası Sergei Rebrov’dan telefon geldi.
 
Geri çevirdi, Kartal oldu!
 
Sergei Rebrov’un, “Fenerbahçeli dostlarımdan İstanbul’da olduğunu öğrendim. Seni takımımda görmek istiyorum. Bunun için her şeyi yapmaya hazırım” diyerek anlaşma şartlarını sorduğu Boyko, Kartal’la 900 bin Euro’ya el sıkıştığını iletti. Bu durumun ardından Rebrov’dan, “Biz onların iki katını veriyoruz. Yani 1 milyon 800 bin Euro... Bonservisine de 4 milyon 600 bin Euro vermeye hazırız” teklifini alan yıldız eldiven, “Benim Beşiktaş’a sözüm var. Teklifiniz için teşekkür ederim” diyerek Siyah-Beyazlı formayı giydi ve resmi imzayı atarak Kartal oldu. 

Fanatik