Boyko’da dev kazanç

Boyko’da dev kazanç

Beşiktaş Yönetimi, Dnipro ile girdiği kıran kırana pazarlıklar neticesinde bu transferden 1 milyon 700 bin euroluk tasarruf sağladı.

Ukraynalı kaleci için Dnipro Kulübü ile günlerce kıran kırana pazarlık yapan Beşiktaş Yönetimi’nin toplamda 1.7 milyon euro tasarruf sağladığı ortaya çıktı

Denys Boyko ile 4.5 yıllık sözleşme imzalayarak kale bölgesindeki sıkıntıyı gideren Beşiktaş Yönetimi, Dnipro Kulübü ile girdiği kıran kırana pazarlıklar neticesinde bu transferden 1 milyon 700 bin euroluk (5.6 milyon lira) tasarruf sağladı.
 
Önce Boyko ile her konuda anlaşarak elini güçlendiren siyah-beyazlılarda, Başkan Fikret Orman’ın talimatıyla Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları’nın üç kez gizlice Kiev’e gittiği ve Dnipro Yönetimi ile pazarlıklar yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaşlı yöneticiler transferin zora girdiği dönemlerde Boyko ile iletişimi hiç kesmeyerek başarılı kaleciyi sürekli bilgilendirdi. Siyah-beyazlıların ayrıca Boyko’dan fedakârlık istediği ve Ukraynalı file bekçisinin kendi alacaklarında indirime girerek transferin önünü açtığı aktarıldı.
 
Kaleci arayışında liste başı olan Juventus’lu Neto’nun son anda Beşiktaş’ı istememesi de Boyko transferinde büyük rol oynadı.
 
Başkan Fikret Orman’ın “Biz istesek Neto’yu ikna ederiz fakat Beşiktaş’a bizi isteyen futbolcular lazım. O nedenle bir an önce Boyko’nun transferini bitirin” talimatını yöneticilere ilettiği de vurgulandı.
 
Coşkulu karşılama
Kartal’ın yeni kalecisi Denys Boyko dün öğle saatlerinde İstanbul’a geldi. 28 yaşındaki kaleciyi, Atatürk Havalimanı’nda bir grup siyah-beyazlı taraftar karşıladı. Taraftarların tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulunduğu Ukraynalı kalecinin neşeli tavırları dikkati çekti. Boyka bugün Fulya Acıbadem Sports’ta bugün sağlık kontrolünden geçecek.