Bu Trabzon bir başka !

Bu Trabzon bir başka !

Trabzonspor sezona iyi bir başlangıç yaptı. Kasımpaşa'yı konuk eden bordo mavililer rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 1. haftasında Trabzonspor, Kasımpaşa'yı ağırladı. Seyircisiz oynanan maçta ev sahibi takım, 20 ve 90+1'de Onazi'nin attığı gollerle karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Yeni sezona birçok transferle giren Ersun Yanal'ın öğrencileri, lige 3 puanla başlarken Paşa puan sevinci yaşayamadı..

Geçen sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, ligi 12. sırada tamamladı. Başkan Muharrem Usta, başarısız geçen sezonun  ardından hamlesini yaptı; teknik direktörlük görevine Ersun Yanal'ı getirdi. Trabzonspor'daki üçüncü dönemine başlayan Yanal, kadroda büyük bir  revizyona gitti. Yapılan yeni transferlerle kadro büyük ölçüde değişti. Böyle bir yapılanmaya-yenilenmeye giden bordo-mavili ekip, sezonun ilk maçında  Kasımpaşa'yı konuk etti.

İki tarafın da kontrollü başladığı maçın 21. dakikasında Trabzonspor öne geçti. Kasımpaşa savunmasında Titi'nin kalecisi Eray'a göndermek istediği pas kısa kaldı. Araya giren Ogenyi Onazi ceza alanı sağ çaprazında kaleci Eray'dan sıyrıldıktan sonra topu ağlarla buluşturdu.

Trabzonspor golden sonra da oyunu Kasımpaşa yarı sahasına yıktı! İlk 45 dakikada 3'ü isabetli 6 şut denemesinde bulunan Ersun Yanal'ın öğrencilerinin  farkı açmasına Kasımpaşa kalecisi Eray Birniçan izin vermedi.

İlk yarı 1-0 bitti.

İlk yarıdaki 4 gol girişiminde de kaleyi bulamayan Kasımpaşa, ikinci yarıda özellikle 60 ile 70. dakikalar arası Trabzonspor kalesine yüklenmeye çalıştı fakat ciddi bir tehlike yaratamadı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ikinci devrede bazı değişiklikler yaptı. 62'de Muhammet Demir'in yerine Suk girdi; 63'te Castillo çıktı, Mustafa Akbaş oyuna dahil oldu. Yeni transferlerden Matus Bero da 82'de Güray'ın yerine girdi.

Trabzonspor'da 90+2'de bir kez Onazi sahneye çıkıp müthiş bir şutla ağları havalandırdı. Lazio'dan transfer edilen Nijeryalı ön libero, Türkiye macerasındaki ilk resmi maçında iki gol atmayı başardı.

Karşılaşma Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Trabzonspor: 2-0 Kasımpaşa

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Durica, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Onazi, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Castillo, Muhammet Demir

Kasımpaşa: Eray Birniçan, Popov, Otigba, Titi, Bozhikov, Veysel Sarı, Pavelka, Tunay Torun, Castro, Adem Büyük, Koita

Gol: Dk. 21, 88 Onazi (Trabzonspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın son düdüğünü çalıyor ve Trabzonspor, yeni transferi Ogenyi Onazi'nin attığı 2 gol ile sahadan 2-0 galip ayrılıyor.

90.DK: Okay Yokuşlu, golde asist yapan oyuncu oluyor.

90.DK: GOOOLL!! Trabzonspor, Ogenyi Onazi ile farkı 2'ye çıkarıyor. Okay Yokuşlu'nun pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Ogenyi Onazi, savunmaya rağmen sağ ayağıyla şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

90.DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet'in, altıpasın önüne gönderdiği ortasına iyi yükselen Uğur Demirok kafa vuruşunu yapıyor ancak direk dibinde Andre Castro topu uzaklaştırıyor.

86.DK: Kasımpaşa cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Turgut Doğan Şahin, Adem Büyük'ün yerine oyuna dahil oluyor.

82.DK: Trabzonspor üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Matus Bero, Güray Vural'ın yerine oyuna dahil oluyor.

81.DK: Mehmet Ekici'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında kaleye paralel gelen orta ters taraftan auta çıkıyor.

77.DK: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Ogenyi Onazi pasını sol kanattaki Yusuf Erdoğan'a atıyor. Yusuf, ceza alanı sol çaprazına girer girmez şutunu çekiyor ancak kaleci Eray Birniçan bu pozisyonda başarılı oluyor.

76.DK: Köşe vuruşunu kullanan Andre Castro ortasını ceza alanı içerisine gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

76.DK: Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına geçen Andre Castro ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Bengali Koita kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

74.DK: Sağ kanattan Zeki Yavru'nun ortasına ön direkte Güray Vural sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleye paralel giden top auta çıkıyor.

73.DK: Savunmanın hatalı pası sonrasında topla buluşan Suk Hyun-Jun ceza yayının hemen önünden kaleye şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

71.DK: Kasımpaşa ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Tunay Torun oyundan alınırken, Batuhan Altıntaş yerine oyuna dahil oluyor.

69.DK: Kazanılan köşe vuruşunu kullanan Güray, ortasını yine ön direğe gönderiyor. Bu noktada savunmadan gelen Jan Durica kafayla topu arka direğe aşırtmak istiyor ancak top auta çıkıyor.

68.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Güray Vural yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma son anda topu kornere atmayı başarıyor.

64.DK: Tunay Torun'un pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Bengali Koita şutunu çekiyor ancak kaleci Onur Kıvrak bu şutu kurtarmayı başarıyor.

63.DK: Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği; Mustafa Akbaş, Fabian Castillo'nun yerine oyuna dahil oluyor.

62.DK: Trabzonspor'da zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Muhammet Demir rakibi Cristian Titi ile hava topu mücadelesinde sakatlanarak oyundan çıkıyor ve yerini Suk Hyun-Jun'a bırakıyor.

58.DK: Kaleye uzak mesafeden Tunay Torun'un kaleye çektiği şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

56.DK: Kasımpaşa takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Veysel Sarı oyundan alınırken, Herolind Shala yerine oyuna giriyor.

54.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazından Yusuf Erdoğan kaleye şansını deniyor ancak kaleci Eray Birniçan üzerine gelen bu şutu kurtarmayı başarıyor.

52.DK: Ogenyi Onazi'nin pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan topu önüne aldıktan sonra yerden şutunu çekiyor ancak etkisiz giden bu şutu kaleci Eray Birniçan zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

50.DK: Kasımpaşa mutlak gol pozisyonundan yararlanamıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun, yerden pasıyla topu arka direğe doğru gönderiyor. Kaleciyi geçen top arka direkte Andre Castro'nun önünde kalıyor. Castro boş kaleye şutunu çekiyor ancak top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

49.DK: Zeki Yavru'nun, rakibi Adem Büyük'e yaptığı faul sonrasında serbest vuruş için topu başına geçen Andre Castro ortasını ön direğe doğru yapıyor ancak savunmada Okay Yokuşlu topu uzaklaştıran isim oluyor.

46.DK:Hüseyin Göçek maçın ikinci yarısını başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Trabzonspor başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Hüseyin Göçek ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45.DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

44.DK: Sağ taraftan Tunay Torun'un kullandığı köşe vuruşunu ceza alanı içerisinde savunma uzaklaştırıyor.

42.DK: Sol kanatta topla buluşan Güray Vural yerden pasını arka direğe doğru çeviriyor. Savunmayada çarpan top Yusuf Erdoğan'ın önüne geliyor. Yusuf, topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

42.DK: Okay Yokuşlu'nun pasıyla topla buluşan Muhammet Demir kaleye uzak mesafeden çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Eray Birniçan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

40.DK: Andre Castro'nun sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan kullandığı serbest vuruş sonrası ceza alanına gelen ortayı Trabzonspor savunması uzaklaştırmayı başarıyor.

37.DK: Sağ taraftan Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top penaltı noktası üzerindeki Jan Durica'ya geliyor. Durica, topun gelişine şutunu çekiyor fakat savunma şutun kaleye gitmesini önlüyor. Savunmadan dönen top bu sefer yayın gerisindeki Güray Vural'ın önüne geliyor. Güray, topu soluna çektikten sonra kaleye şansını deniyor ancak kaleci Eray bu şutu kurtarmayı başarıyor.

35.DK: Adem Büyük'ün pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Tunay Torun, topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

33.DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor.

29.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Andre Castro ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada Adem Büyük kafa vuruşunu yapıyor ancak bu şut kalenin üstünden auta çıkıyor.

29.DK: Mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

27.DK: Müsabakaya su molası için ara veriliyor.

27.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Güray Vural geçiyor. Güray'ın, ön direğe doğru gönderdiği ortasını savunma karşılıyor ama daha öncesinde Zeki Yavru, rakibi Adem Büyük'e faul yapıyor.

26.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Güray Vural geçiyor. Güray'ın, ön direğe doğru gönderdiği ortasını savunma karşılıyor ama daha öncesinde Zeki Yavru, rakibi Adem Büyük'e faul yapıyor.

22.DK: Ceza yayı önünde topla buluşan David Pavelka kaleye şansını deniyor fakat bu şut doğrudan auta gidiyor.

21.DK: GOOOLL!! Trabzonspor, Ogenyi Onazi ile maçta 1-0 öne geçiyor. Savunmada Cristian Titi'nin kalecisine göndermek istediği pas kısa kalıyor. Araya giren Ogenyi Onazi ceza alanı sağ çaprazında kaleci Eray'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

18.DK: Kasımpaşa yarı alanın sağ kanadında Zeki Yavru, top kapma mücadelesinde rakibi Adem Büyük'e faul yapıyor.

14.DK: Sol kanatta Kenneth Otigba'nın elle oynadığı pozisyon sonrasında serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet'in, arka direğe gönderdiği ortasını savunma kafayla uzaklaştırıyor.

13.DK: Sağ kanatta topla buluşan Strahil Popov ortasını ceza sahası içerisine gönderiyor. Ön direkte defanstan seken top ters tarafta Adem Büyük'e geliyor. Adem, topun gelişine çok sert bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

12.DK: Ceza yayı üzerinden kazanılan serbest vuruş için topun başına yine Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet'in, kaleye doğrudan çektiği şut barajdan geri geliyor.

8.DK: Şu dakikalarda Trabzonspor, orta alanda kısa paslar yaparak pozisyon üretmeye çalışıyor.

4.DK: Kasımpaşa yarı alanının sağ tarafından kazanılan serbest vuruş için topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet'in, ceza alanı ön tarafına doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.

1.DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Kasımpaşa başlıyor.

- İki takım futbolcuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Oynanan bu mücadelelerde Trabzonspor 24 gol atarken, Kasımpaşa ise 21 kez fileleri havalandırmayı başardı.

- İki güçlü ekip toplamda 15 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 6'sını Trabzonspor, 4'ünü Kasımpaşa kazanırken, 5 maçtada eşitlik bozulmadı.

- Geçen sezon iki takım arasında oynanan mücadelelerde Kasımpaşa, rakibine karşı 2 maçtada yenilgi yüzü görmedi.

- Hüseyin Avni Aker Stadyum'unda saat 19:30'da başlayacak mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 2016/2017 sezonu açılış haftasında Trabzonspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

Trabzonspor: Onur, Zeki, Uğur, Durica, Güray, Onazi, Okay, Yusuf, Mehmet Ekici, Castillo, Muhammet Demir

Kasımpaşa: Eray, Popov, Otigba, Titi, Bozhikov, Veysel, Pavelka, Tunay, Castro, Adem, Koita

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Geçen sezon ligin son haftasında Kasımpaşa'ya 6-0 yenilerek tarihinin en farklı iç saha yenilgisini alan bordo-mavililer, 92 gün sonra İstanbul ekibiyle bu kez sezonun açılış maçında kozlarını paylaşacak.

Transferde kadrosuna Durica, İbanez, Onazi, Castillo, Bero ve Hyun-Jun Suk gibi oyuncuları katan Karadeniz ekibi, yenilenen kadroyla Kasımpaşa karşısına çıkacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek, yönetecek.

Geçen sezon Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sebebiyle sahasında 4 resmi müsabakada seyircisiz oynama cezası alan ve 2 maçlık cezasını tamamlayan Trabzonspor, yeni sezonda da ilk haftalarda taraftar desteğini arkasında bulamayacak.

Kasımpaşa ve ligin üçüncü haftasındaki Osmanlıspor maçında taraftarından mahrum kalacak Karadeniz ekibi, beşinci haftada Atiker Konyaspor maçında ise Fenerbahçe maçını izleyen taraftarlardan yoksun kalacak.

15. randevu
İki takımın ligde karşılaştığı 14 maçın 5'inde Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa rakibini 4 kez mağlup ederken, taraflar 5 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.
Bordo-mavililer, 2007-2008 sezonunda başlayan rekabette rakibinin kalesini toplam 19 kez havalandırdı. Kasımpaşa ise 18 golle karşılık verdi.

Trabzon'daki maçlar
Trabzon'da oynanan 7 lig karşılaşmasında Trabzonspor, rakibi karşısında tek yenilgi aldı. İki maç beraberlikle sonuçlanırken 4 maçı da Trabzonspor kazandı.
Bordo-mavililer, 7 gol atarken kalesinde 8 gol gördü.
Karadeniz ekibi, iç sahada tarihinin en farklı yenilgisini geçen sezonun son haftasında Kasımpaşa'ya 6-0 mağlup olarak yaşadı.

Son 7 maçtır galip gelemiyor
Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında ligde son 7 maçtır galip gelemiyor.
En son 2012-2013 sezonunda rakibini sahasında 1-0 yenen Karadeniz ekibi, daha sonraki maçlarda 4 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak, galibiyete hasret kaldı.

TRABZONSPOR - KASIMPAŞA

STAT: Avni Aker
HAKEM: Hüseyin Göçek
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM
SAAT: 19:30

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Durica, Uğur, Ibanez, Okay, Onazi, Bero, Yusuf, Castillo, Muhammet.
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Titi, Bozhikov, Veigneau, Castro, Veysel, Tunay, Adem, Turgut, Koita.
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay