Cenk Tosun mu, Gomis mi ? İşte yanıtı...

Cenk Tosun mu, Gomis mi ? İşte yanıtı...
Güncelleme:

Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2 Aralık Cumartesi günü oynanacak derbide gözler iki takımın golcülerinde olacak.

Beşiktaş'ta Cenk Tosun, Galatasaray'da Bafetimbi Gomis herkesin merakla beklediği dev maçta kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park'ta yapılacak maçta rakip fileleri havalandırması beklenen Beşiktaş'ın 26 yaşındaki golcüsü Cenk Tosun ile Galatasaray'ın 32 yaşındaki yıldız forveti Bafetimbi Gomis'in sergileyeceği performans, derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Beşiktaş'ta dördüncü sezonunu geçiren Cenk Tosun ile Galatasaray'da ilk sezonunu yaşayan Gomis'in derbideki mücadeleleri, takımları adına büyük önem taşıyacak.

GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU GOMİS

Sezon başında Fransız ekibi Marsilya'dan Galatasaray'a transfer olan tecrübeli golcü Bafetimbi Gomis, Beşiktaş'a karşı takımın en büyük kozu olacak. Gomis, Süper Lig'de geride kalan 13 karşılaşmanın tamamında forma giyerek toplam 1110 dakika süre aldı. Yıldız golcü, bu süre zarfında 13 kez rakip fileleri havalandırırken, 3 de asist yaptı.

CENK HEM AVRUPA'DA HEM LİGDE BOY GÖSTERİYOR

Beşiktaş'ta ise bu sezon ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde takımını sırtlayan milli futbolcu Cenk Tosun, Şenol Güneş'in gol yollarındaki en büyük silahlarından bir olacak. Cenk, ligde bu sezon 12 karşılaşmada sahaya çıktı. Başarılı golcü, bu maçlarda 923 dakikada süre aldı ve 5 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'IN GOLCÜLERİ

Hem Beşiktaş hem de Galatasaray'ın Cenk ve Gomis dışında da golcü isimleri bulunuyor. Ligde bu sezon sarı-kırmızılılarda Tolga Ciğerci 6 gol kaydederken, siyah-beyazlılarda ise Ryan Babel 4 gol atma başarısı gösterdi. 

Galatasaray'da Gomis'ten sonra sürpriz golcü olan Tolga Ciğerci, sakatlığından dolayı derbide görev alamayacak olmasına rağmen sarı-kırmızılıların bir başka sürpriz golcüsü daha var. Gomis ve Tolga'nın ardından Brezilyalı savunmacı Maicon, ligde geride kalan 13 haftada 4 gol attı. 

Siyah-beyazlılarda Cenk’in dışında Babel 4 gol, 2 asist ve Talisca 3 gol, 3 asist ile oynuyor. Beşiktaş’ın forvet hattındaki bir başka ismi olan Negroda ise ligde sadece 1 gol atma başarısı gösterdi.

Aksam