Emenike'ye Bilic garantisi !

Emenike'ye Bilic garantisi !

West Ham'ım hocası Slaven Bilic, Emenike için çarpıcı yorumda bulundu.

Fenerbahçe’nin yeni sezon kadrosunda düşündüğü Emmanuel Emenike, yepyeni bir çehreyle geri döndü. Bir yıl boyunca sarı-lacivertli kulüpten ayrı kalan golcü oyuncu, hem fiziksel hem de mental açıdan sıfırlanarak çalışmalara başladı.

Bir hayli istekli görünen Nijeryalı futbolcuyla ilgili Slaven Bilic’ten gelen raporlar da bir hayli olumlu çıktı. Geçen sezonun 2. yarısını İngiltere’de West Ham United formasıyla geçiren Emenike için Hırvat çalıştırıcı, Fenerbahçe Yönetimi’nin isteğiyle detaylı bir bilgilendirme dosyası hazırladı.

West Ham’ın antrenörü, 29 yaşındaki oyuncuyla geçirdiği 6 aylık süreyi sarı-lacivertli kulüple paylaşırken, A’dan Z’ye bir Emenike portresi çizdiği, artılarını eksilerini anlattığı belirtildi.

Bilic’in raporunda en fazla göze çarpan detay ilk 6 aylık dilimde Birleşik Arap Emirlikleri’nde Al Ain forması giyerken yaşadığı sıkıntı oldu. West Ham’ın patronuna göre Emenike, Dubai’de yaşadığı günlerde antrenman eksiğinden dolayı hem fiziksel hem de psikolojik olarak geriye gitti.

Eleştirildi ama...

Maç kondisyonu, maç temposu ve performans olarak epey düşen Emenike’nin İngiltere günleri ise beklenenden iyi geçti. Yine Bilic’in hazırladığı 2. yarı raporunda tamamen olumlu bilgilere yer verildi.

Sürekli olarak Emenike’ye şans tanımaya çalıştığını, maçlarda oynattığını aktaran Hırvat teknik adamın, “Her görev aldığı maçta en az 2-3 pozisyona girmeyi başardı. Tek eksiği gol atmaktı, bu nedenle eleştirildi. Ancak West Ham’da antrenmanlarda, ekstra çalışmalarda ve maçlarda hep istekliydi. Fizik olarak da kafa olarak da kendini düzeltti. Eğer golleri de atsaydı buradaki günleri farklı olurdu. Takımın birinci santrforunun iyileşip takıma dönmesi de onun daha fazla kendini göstermesini engelledi” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Slaven Bilic’in son olarak, Emenike’nin Fenerbahçe’de başarılı olabileceğini, bu istek ve azmi taşıdığını söylediği kaydedildi.

27 maç, 9 gol

Emenike geçen sezon 2 farklı yarıda 2 farklı takımda forma giydi. İlk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde oynayan Emenike, oradaki ligde çıktığı 11 maçta 7 gol atıp 2 asist yaptı.

Sezonun kalan bölümünde Avrupa’ya geri dönüp Premier Lig’de West Ham’a gitti. Nijeryalı yıldız, burada çıktığı 13 lig maçında gol atamazken, FA Kupası’nda 3 mücadelede 2 kez gol sevinci yaşadı.

Milliyet