Fenerbahçe tribünleri yine karıştı !

Fenerbahçe tribünleri yine karıştı !

UEFA'dan 'men' tehlikesi süren Fenerbahçe, her Avrupa maçı öncesi yaptığı uyarılara rağmen bir grup taraftara söz geçmiyor.

Atromitos’tan sonra Molde maçında da Migros kale arkası tribünü karıştı. Müsabaka esnasında yaşananların sahaya sirayet etmemesi büyük şanstı. Sağduyulu diğer tribünler bu duruma tepkili.

2012-13 se­zo­nun­da Av­ru­pa Li­gi'nde oy­na­dı­ğı maç­lar­da sa­ha­ya atı­lan me­şa­le­ler ne­de­niy­le iki kez se­yir­ci­siz oy­na­ma ce­za­sı alan Ka­nar­ya, 1 yıl bo­yun­ca Avrupa’dan me­ne­dil­miş­ti. An­cak ce­za­sı ben­ze­ri bir olay­da uy­gu­lan­mak üze­re 2 yıl­ er­te­len­miş­ti. Bu risk ne­de­niy­le Sa­rı-La­ci­vert­li­ler her Av­ru­pa mü­sa­ba­ka­sı ön­ce­si ta­raf­tar­la­rı­na yap­tı­ğı uya­rı­la­rı bu se­zon oy­na­dı­ğı kar­şı­laş­ma­lar ön­ce­si de res­mi si­te­sin­den yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­la tek­rar­la­dı.

Aynı grup sebep oluyor

An­cak At­ro­mi­to­s’­tan son­ra ön­ce­ki gün oy­na­nan Mol­de ma­çın­da da Mig­ros tri­bü­nün- ­de olay­lar çık­tı. At­ro­mi­tos ma­çın­da tri­bün­de­ki bir grup ta­raf­tar, nu­ma­ra­lı tri­bü­nün kö­şe­sin­de­ki baş­ka bir grup­la kav­ga et­miş­ti. Olay­lar dev­re ara­sın­da baş­la­mış, ikin­ci ya­rı de­vam et­miş, ney­se ki ha­kem oyu­nu dur­dur­ma­mış ve gü­ven­lik güç­le­ri ola­yı ya­tış­tır­mış­tı. Mol­de ma­çın­da ise ay­nı grup bu kez ken­di ara­sın­da şid­det­li bir kav­ga­ya tu­tuş­tu. Olay­lar yi­ne maç es­na­sın­da ya­şan­dı. Yum­ruk ve tek­me­ler­le bir­bir­le­ri­ne gi­ren yak­la­şık 100-150 ki­şi po­li­sin anın­da mü­da­ha­le­si ile dı­şa­rı çı­ka­rıl­dı.

Milli marşı duymadılar

Öte yan­dan aynı grup, Okul Açık olarak bilinen diğer kale arkası tribünün başlattığı İs­tik­lal Mar­şı’nı duymadı ve katılmadı. Ana­do­lu GFB ola­rak bi­li­nen grup, o sırada tezahüratlar yapmaya başladı. İki ka­le ar­ka­sı tri­bünü ara­sın­daki uyum­suz­luk ve bir­bir­le­ri­nin te­za­hü­rat­la­rı­na ka­tıl­ma­ma­la­rı geleneği bu maç­ta da sürdü. Ya­şa­nan kav­ga­la­rın ya­nı sı­ra grup­la­r ara­sın­da­ki çe­kiş­me­den sağduyulu ta­raf­tar­lar bü­yük ra­hat­sız­lık du­yu­yor. Sos­yal med­ya­da “Ye­ter ar­tık” ses­le­ri yük­se­li­yor.

Bugün