Fenerbahçe'de 'Yeni Sow' Emenike

Fenerbahçe'de 'Yeni Sow' Emenike

Harika bir geri dönüşe imza atan Emenike takımın vazgeçilmezi oldu.

Bir yıllık ayrılığın ardından Fenerbahçe’ye golleriyle geri dönen Emmanuel Emenike şimdiden formayı kaptı. Nijeryalı forvetin, Monaco maçlarında attığı goller ve performansı yeni sezon için önemli bir referans oldu.

Sarı-lacivertli yönetim ve taraftarların güvenini yeniden kazanan Emenike’nin hücum hattındaki ilk tercih olması bekleniyor. Öyle ki çift forvet sisteminden tek forvete dönülse de tecrübeli oyuncu formasını kaptırmayacak gibi görünüyor.

Moussa Sow gibi kanatlarda da oynatılabilen 28 yaşındaki oyuncu, sağ ve sol kulvarlarda da görev yapabiliyor. 4-2-3-1’e de dönmesi beklenen Teknik Direktör Vitor Pereira forvet hattını destekleyecek isim olarak Emenike’yi düşünüyor.

Güçlü deparları ve başarılı driplingleri sayesinde kanatlarda etkili olabilen tecrübeli yıldız, geçen sezon West Ham’da da Slaven Bilic tarafından bazı maçlarda kanatlarda denenmişti. Ersun Yanal döneminde de sıkça kanatlarda şans bulan Emenike’nin çok yönlü özelliğinin kullanılması bekleniyor. Hücumdaki joker adam olacak golcü futbolcu bu sayede kapanan savunmalara karşı sıkıntı çekmekten de kurtulup, kanatta daha açık alanlar bulabilecek.

Form tuttu

Emenike üç gol attığı Monaco maçları sonrası hücum hattındaki ilk tercih olmayı garantiledi. Van Persie’nin formsuz ve sakatlıktan yeni çıkmış olması, Fernandao’nun kilo problemi ibreyi Nijeryalı forvete çevirdi. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda son derece istekli olan Emenike yeni sezon öncesi  takımın en formda ismi konumunda bulunuyor. Pereira’nın elindeki kadroda sezona en hazır isim olarak Emenike dikkat çekiyor.

Milliyet