Fenerbahçe'de büyük mutluluk !

Fenerbahçe'de büyük mutluluk !

Yaz ayı transfer döneminde Fenerbahçe’nin Luiz Adriano sonrası forvette ikinci tercihi olan Robin Van Persie, ilk yarı performansıyla Brezilyalı futbolcuyu geride bıraktı.

Uzun süre S.Donetskli Adriano’nun peşinde koşan yönetim, bu oyuncunun Milan’a gitmesi üzerine Hollandalı yıldıza yönelmişti. Van Persie sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen performans olarak Brezilyalı golcüyü geride bıraktı, takımına daha fazla katkı yaptı

1,5 yıldır Adriano’yu transfer etmek için yoğun çaba sarfeden sarı-lacivertli yönetim, futbolcu ve kulübü Shakhtar Donetsk ile büyük ölçüde anlaşmaya varmıştı. Ancak son anda Milan’nın devreye girmesiyle Brezilyalı golcü İtalyan kulübünü tercih etmişti.

İtalya’da yapamadı
Bu beklenmedik gelişme sonrası Fenerbahçe de ikinci tercih olan Van Persie’ye yönelmişti. Ciddi çalışmalar sonucu Hollandalı golcü ikna edildi ve sarı- lacivertli formayı giydi. Geride kalan ilk yarıda Van Persie’nin performansı bazı kesimleri tam olarak memnun etmese de ortaya ilginç bir durum çıktı. Hollandalı futbolcu hem maç hem de attığı gol sayısında Adriano’yu solladı.
Milan’da 18 maça çıkan ve 5 gol kaydeden Adriano, yoğun eleştiri alıyor. Özellikle son Roma maçında 57. dakikada oyundan çıktı ve yine bekleneni veremedi.

İtalyan medyasından da yoğun eleştiriler alan Brezilyalı futbolcunun devre arasında Sporting Lizbon’a kiralanması gündeme geldi.

Van Persie ise Manchester United’ta geçirdiği sakatlığın etkisinde olmasına rağmen 25 maça çıkıp 9 gol kaydetmeyi başardı. Her geçen hafta daha iyi bir seviyeye gelen Hollandalı yıldız, kritik maçlardaki golleri ve oyunuyla takıma ciddi katkı sağladı.

Doğru tercih sevinci
İki futbolcunun bu performansı sonrası sarı-lacivertlilerde Adriano yerine Van Persie’nin takıma kazandırılmış olmasının sevinci yaşanıyor. 
 
Özel programa devam
Bir haftalık aranın ardından tekrar takımla çalışmalara başlayan Robin van Persie, ara ara bireysel çalışmalara devam edecek. Özellikle yoğun maç trafiği öncesi Hollandalı oyuncu bu tip özel programlarla kendini hazırlayacak. Van Persie hem takım çalışması, hem de özel programla sezonu tamamlayacak.

Milliyet