Fenerbahçe'de yine aynı kriz !

Fenerbahçe'de yine aynı kriz !

Fenerbahçe’de mevcut kadroda sadece 2 forvet olmasına karşın kadro seçimi bir hayli zor oluyor.

Fenerbahçe’de Robin Van Persie ve Fernandao’nun ilk 11’de çıktıkları maçlarda etkili olması ve ciddi bir gol ortalaması tutturması ayırım yapmayı karmaşık hale getiriyor.

Teknik Direktör Vitor Pereira, tek forvetli sistemi istediği için Van Persie ile Fernandao arasında seçim yapmakta sıkıntı yaşıyor.

Her iki oyuncusunun da ilk 11’de çıktıkları maçlarda etkili olması ve ciddi bir gol ortalaması tutturması da ayırım yapmayı karmaşık hale getiriyor.

2 forvetini her zaman hazır tutmanın planlarını yapan Pereira, şikayetlere rağmen adaleti sağlamaya çalışıyor. İstatistiklere de yansıyan bu zor durumda, forvetlerin benzer performansı dikkat çekiyor.

OPTA’nın sunduğu verilerde, her iki forvet oyuncusu da neredeyse aynı performansı gösterdi. Sezon başından bu yana bütün resmi maçlar baz alındığında 32 maçta 14 gol atan Van Persie ve 37 maçta 19 gol atan Fernandao, birbirlerinin eksiklerini de örtüyor.

Örneğin Avrupa Ligi’nde Robin Van Persie, 5 maçta gol atamazken, Fernandao 5 maçta 4 gol attı. Kupada da Fernandao 3 gole ulaşırken, Van Persie 4 golde bulunuyor. Ligde de 10’a 9’la Fernandao üstün gelirken, Vitor Pereira, işin içinden çıkamayacak bir hale geliyor.

Van Persie için anket

Lokomotiv Moskova maçında oyundan alınmasına tepki gösteren Robin van Persie için İngiliz Mirror gazetesinin internet sitesinde bir anket düzenlendi. Hollandalı yıldızın sürekli oynayamadığı için mutsuz olduğu dile getirilirken, ankette “Van Persie Premier League’de hâlâ başarılı olabilir mi?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların % 58’i “Evet” cevabı verdi.

Milliyet