Fenerbahçe'den Beşiktaş'a fotoğraflı yanıt

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a fotoğraflı yanıt

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a "Süleyman Seba" yanıtı geldi...

Beşiktaş, derbide Süleyman Seba’ya edilen küfürler nedeniyle Fenerbahçe’ye sert tepki gösterdi, sarı-lacivertli kulüp, Aziz Yıldırım’ın Seba ile fotoğrafını yayımlayarak, “Beşiktaş’ın yaptığı açıklamayı, sahamızda aldıkları mağlubiyeti camialarına unutturma yönünde beyhude bir çaba olarak değerlendirmekteyiz” yanıtını verdi.

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe’yle oynadıkları derbide siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba’ya küfür edildiğini belirterek sert tepki verdi.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, konunun takipçisi olunacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Fenerbahçe ile oynadığımız derbi müsabakasında, Türk futboluna mal olmuş, herkes için ortak bir değere dönüşmüş olan onursal başkanımız merhum Süleyman Seba’ya edilen küfürler, başta Beşiktaş camiası olmak üzere, tüm sporseverleri yaralamıştır. Fenerbahçe Kulübü yönetiminin, Süleyman Seba’nın manevi şahsında Beşiktaş camiasından özür dilemesini bekliyor ve bunun tekerrür etmemesi konusunda gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.”

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, başkan Aziz Yıldırım’ın Seba’ya sarıldığı bir fotoğrafa yer verilerek “Beşiktaş Kulübü’nün yaptığı açıklamayı, sahamızda aldıkları mağlubiyeti kendi camialarına unutturma yönünde beyhude bir çaba olarak değerlendirmekteyiz. Rahmetli Süleyman Seba, hem camiamız hem de Türk futbolu için hiçbir zaman unutulmayacak bir değerdir ve bu değer hiçbir tezahürat ya da söylemle zarar görmeyecek önemdedir” denildi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçtan örnek verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bahse konu açıklamaya imza koyanlar, rahmetli Seba üzerinden hem başarısızlıklarının üzerini örtme gibi çirkin bir çaba içerisine girmekte, hem de sözde hassasiyetlerini kendileri hiçbir noktada göstermemektedirler. Bunun en çarpıcı ve yakın örneği ise Beşiktaş-Fenerbahçe kadın basketbol maçında, başkanımız ve kulübümüze edilen, hem salondakilerin hem de televizyonları başında maçı takip edenlerin dakikalarca dinledikleri ağır küfürlere hiçbir tepki verilmemesi, bu durumdan adeta zevk alırcasına olaya seyirci kalmalarıdır.”

Bu açıklamaya Beşiktaş’ın yanıtı gecikmedi. Siyah-beyazlı kulüp “F.Bahçe yönetimi yaptığı açıklama ile küfrü meşrulaştırmayı ve küfrü sahiplenmeyi seçmiştir. F.Bahçe yönetiminin fair-play’den artık söz etmesi sadece bir yalandan ibarettir” açıklaması yaptı.