Fikret Orman: ''Sezon sonunda şampiyon olacağız''

Fikret Orman: ''Sezon sonunda şampiyon olacağız''
Güncelleme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Kulübü 4. Olağan Divan Kurulu, Hilton Convention Center'da yapıldı.

BORÇ 1.885.855.665 TL

Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel ise Siyah Beyazlı kulübün mali raporlarını ve borç durumunu açıkladı.

Feyyaz Tuncel'in açıklamalarına göre Beşiktaş'ın 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile net borcu 1 milyar 885 milyon 855 bin 665 TL.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Orman'ın açıklamaları;

'Kulübü aldığımızdaki ortam belliydi. Mevcut gelirlerimizin %35'i faize gidiyordu. Gelirlerin büyük kısmı da temlik edilmişti. Denetleme Kurulu, Beşiktaş'ta çok şeffaf olarak çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda bir sıkıntı yok. Kurullar hangi belgeyi görmek isterse bakabilir.  Ortada ödenemeyecek borçlar ve olmayan bir stat varken göreve geldik ve gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye'nin en güzel stadını yaptık. Bazı konularda yapılan eleştiriler beni üzüyor. Hakikaten hata mı yaptık diyorum kendi kendime. Kişisel kıskançlıklar bizim şevkimizi kırıyor. Stadın maliyetiyle ilgili bir denetleme kurulu oluşturalım gelsin incelesin ve raporunu sunsun.

Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyoruz. Bu aralar biraz konsantrasyon eksikliğimiz var. Ama dün geceki maç gördük hevesimiz hırsımız var. Kimse merak etmesin sezon sonunda şampiyon olacağız. Ama elbette aşağıya çekmek istiyorlar.Hakemlerle ilgili 'Beşiktaş'ın Çınar'ı' gibi manşetlerle algı yaratılmaya çalışılıyor. Ama kimse merak etmesin Beşiktaş'ın %99'u yönetim ve başkanın arkasında kenetlenmiş durumdadır. Bizim aramızda hiçbir nifak yoktur. Ben ne söylersem bütün camia arkamdadır.

Stadımız dünyanın en güzel stadı seçildi ve 2019 Süper Kupa finali de stadımızda oynanacaktır. Stadyumumuzun her detayı özellikle seçilen malzemelerle yapılmıştır. Bizim için camiamız için ülkemiz için gurur kaynağıdır. 

Beşiktaş'ın borcu futbol takımından kaynaklanmıyor. Faiz, kur farkı, amatör şubeler, BJK TV ve kulüp personel giderleri nedeniyle borç oluşuyor.Pendik tesisimizin adı Pendik 1903 olacak. BJK TV, 2 Aralık'taki Galatasaray maçıyla stadımızdaki yeni yerine taşınacaktır. Fulya hepimizin bir kangrenidir. Heba olmuş bir projedir Beşiktaş açısından.'

'Bizi Reza Zarrab'la ortak yaptılar'

Reza Zarrab'la ortak Kanada'da şirketim varmış. Adamı hayatımda 2 kere gördüm. Böyle bir şey olsa bir evrağı, bir şeyi olur. Biz Reza Zarrab'a 1 tane loca sattık. Hayatımda hiç görüşmediğim bir insan. Ama bizi Reza Zarrab'la ortak yaptılar. Bu kulübün içerisinden insanlar bunu yapıyor.'

Bir tane internet sitesi kurmuşlar, 'Fikret Orman, FETÖ'den aranan kişiyle telefonda görüştü! diye haber yapıyorlar. Ayıptır ya.

Mitrovic transferi

Mitrovic'e 4.2 milyon euro bonservis ödenmiş, kendisine 1.2 milyon euro ödenmiştir. Toplamda kendisine 4.2 milyon euro gibi bir ücret ödenecek. Biz de bir standart var. Yapılan anlaşmanın %10'u da menajerine ödenecektir. Yani 3 yıl içerisinde kendisine 420 bin euro ödenecektir. Daha adama ödeme yapılmadı. 

Milliyet