Galatasaray'a UEFA müjdesi

Galatasaray'a UEFA müjdesi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA ile gerçekleştirilen finansal fair play görüşmelerini yorumladı.

Başkan Dursun Özbek, gönderdikleri raporlarla ilgili soruları cevaplandırdıklarını söyledi, “UEFA’ya haklı gerekçelerimizi sunduk. Onlar da çok iyi karşıladılar. Görüşmeler pozitif, olumlu yönde gelişti. Daha da iyi hale getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Galatasaray Lisesi’nin 534. yıl kutlamaları dün yapıldı, törene Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de katıldı. UEFA ile yapılan görüşmeler için İsviçre’ye gidip gelen Başkan Özbek, rutin bir toplantıya katıldıklarını dile getirdi.

Özbek, “Daha önce hazırladığımız raporlar vardı. Kendilerine gönderdik. Bu raporlar ile ilgili sorular soruldu. Onları cevapladık. Bu görüşmeler devam edecek. Şubatta bir tane daha olacak. Dolayısıyla UEFA’ya haklı gerekçelerimizi sunduk. Onlar da çok iyi karşıladılar. Görüşmeler pozitif, olumlu yönde gelişti. Daha da iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Devamlı irtibat halindeyiz” dedi.

Divan Kurulu’nda “UEFA’yı ikna edeceğime inanıyorum” diye açıklama yaptığı hatırlatılan Dursun Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim başkan olarak gitmemdeki sebep, Galatasaray’ın fair-play kriterlerinde karşılaştığı zorlukların sadece kendisinden kaynaklanmadığını, Türkiye’nin hem ekonomik hem de coğrafi yapısından kaynaklanan sorunlardan geldiğinin çok aşikar olduğunu anlatmaktı. Bundan sonraki toplantılarda da anlatmaya devam edeceğiz. Kendilerini ikna edeceğimi umuyorum. Onun için Galatasaray’ın buradaki haklı gerekçelerini devamlı UEFA’ya aktarıyoruz.”

Mali kriterlerin sarı-kırmızılı ekibe transfer yapmalarına engel olup olmayacağının sorulması üzerine konuşan Özbek, “Hayır, etkilemez. Şu anda UEFA’nın Galatasaray ile ilgili bir yaptırımı yok. Şu anda hiçbir cezai şart söz konusu değil” yanıtını verdi.

Şampiyonlar Ligi’nde Astana ile karşılaşacakları maçla ilgi de konuşan Galatasaray Başkanı, “Gayet iyi hazırlanıyoruz. İyi bir netice ile çıkacağız. Bundan sonraki hedefimiz UEFA Avrupa Ligi... Hem hocamız hem de futbolcularımız son derece istekli bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyorlar” dedi.

İyi bir Galatasaraylı olduğunu gösterdi

Sabri Sarıoğlu’nun iptal edilen otomatik uzama opsiyonu hakkında da konuşan Dursun Özbek, “Otomatik uzamalar camia tarafından sevilmeyen hususlar. Kendisinin bunu iptal etmiş olması ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu gösteriyor. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Grosskreutz’dan bilgisi yok

Ayrılmak istediğini Mustafa Denizli’ye ifade eden Kevin Grosskreutz ile ilgili konuşan Başkan Dursun Özbek, bu konuda bilgi sahibi olmadığını söyledi. Özbek, “Kevin’in ayrılmak istediğini duyduğum zaman Cenevre’deydim. Döndüm ve doğrudan buraya geldim. Hocamla görüşme fırsatım olmadı. Kendisi görüşmüş. Hocamla görüşünce ben de bilgi sahibi olacağım” diye konuştu.

Canaydın adına ödül

Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından 5 yıl önce hayatını kaybeden Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın adına spor ödülleri verildi. ENKA Spor Kulübü’nden tenisçi Çağla Büyükakçay’ın ödülünü annesi Seçil  Büyükakçay, Galatasaray Yelken Takımı’ndan Deniz Çınar ve Ateş Çınar, Galatasaray Üniversitesi Futsal Takımı adına takım kaptanı Burak Demir, Galatasaray Lisesi  Atletizm Takımı’ndan Necmettin Berk Yoleri ödüllerini, Özhan Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın’ın elinden aldı.

Milliyet