Galatasaray'da Portakal mevsimi

Galatasaray'da Portakal mevsimi

Galatasaray, Wesley Sneijder ve Donk’tan sonra sağ bekini de Hollanda’dan getiriyor.

Cim-Bom, Ajax’tan Van Rhjin ile büyük mesafe kat etti, Heracles’ten Tannane’ye de talip oldu.

Galatasaray ara transfer için kendine Hollanda’yı üs olarak seçti. Kasımpaşa’nın 29 yaşındaki önliberosu Ryan Donk’un işini  bitiren Aslan, diğer transferler için de rotasını Hollanda’ya çevirdi. Cim-Bom, Ajax’ın 24 yaşındaki sağ beki Ricardo Van Rhijn ile yine Hollanda Ligi takımlarından Heracles forması giyen Oussama Tannane’nin transferinde büyük mesafe kat etti.

İdari Menajer Cenk Ergün ile Genel Sekreter Fatih İşbecer’in Hollanda çıkarmasından bu iki isim ön plana çıktı. İlk olarak Ajax’ın 24 yaşındaki sağ beki Ricardo Van Rhijn için kulübüyle masaya oturuldu. Taraflar 2018’de sözleşmesi bitecek olan futbolcunun bonservisi için 2.5 milyon euroya el sıkışırken, Wesley Sneijder’in de vatandaşının ikna olmasında etkili olduğu bildirildi. Genç futbolcu stoper de oynayabiliyor.

Galatasaraylı idareciler yine Mustafa Denizli’nin talebi doğrultusunda ofansif kanat için Heracles’in 21 yaşındaki Faslı yıldızı Oussama Tannane’nin transferiyle ilgili görüştü. Galatasaray sezon sonunda serbest kalacak oyuncu için çok düşük bir rakam ödeyecek. Bu bonservis bedelinin 400-500 bin euro civarında olduğu öğrenildi. Hollanda’dan iki oyuncunun işini bitirerek dönen Cenk Ergün ile Fatih İşbecer raporlarını teknik direktör Mustafa Denizli’ye iletti.

Kararsızlık

Diğer taraftan yönetimin işini bitirdiği Brezilyalı golcü Leandro Damiao için Mustafa Denizli’nin kararsız olduğu öğrenildi. Denizli ikna olursa bonservisi elinde olan 26 yaşındaki futbolcu transfer edilecek. Donk’un transferinin ise 1-2 gün içinde resmiyete döküleceği belirtildi.

Rhijn’de ciddi sıkıntı

Cim-Bom’un kadrosuna katacağı iddia edilen Ajax’ın sağ beki Ricardo van Rhijn için Avrupa konusunda ciddi bir tehlike bulunuyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 3. olup, Avrupa Ligi vizesi alan sarı-kırmızılılarda, van Rhijn’in forma giymeme durumu dikkat çekiyor. Ajax ile sezonun ilk yarısında UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ve Molde’ye karşı oynayan 24 yaşındaki savunmacı, transfer olursa kurallar gereği Lazio’ya karşı forma giyemeyecek.

4 lig maçına çıkabildi

Galatasaray’ın gündeminde olan Ricardo van Rhijn, istikrarsız bir görüntü çizdi ve sadece 4 lig maçına çıkabildi. Van Rhijn, Avrupa Ligi’nde de 2 maçta oynayıp 1 asist yaptı.

Milliyet