Gaziantep başladı, Trabzon bitirdi

Gaziantep başladı, Trabzon bitirdi

Trabzonspor, 2 farkı geri düştüğü maçta geri dönmeyi başardı ve 2-2 ile 1 puanı kurtardı.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda 2-0 kazandığı Medicana Sivaspor maçının 11'ine göre, 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Medicana Sivasspor maçında kırmızı kart gören Cavanda cezası nedeniyle, Yusuf Erdoğan hasta olduğu için kadroda yer almazken, Medjani yedek kaldı. Teknik direktör Şota Arveladze, Cavanda'nın yerine Salih Dursun'a, Yusuf Erdoğan'ın yerine Constant'a, Medjani'nin yerine ise Özer'e 11 kişilik kadroda görev verdi.

Konuk takım ise son haftalardaki klasik 11'iyle sahaya çıktı.

Karşılaşmaya Trabzonspor beklenen hızda başlayamadı. Konuk takım da oyunu soğutmayı başarınca ilk yarı tam anlamıyla bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Ancak 31. dakikada Constant'ın atası sonucu topu kapan Orkan konuk takımı şok bir golle 1-0 öne geçirdi. Bu gole reaksiyon veremeyen bordo mavili ekip, 2. yarının başında yine bireysel bir hata sonucu 2. golü yedi. Okay'ın uzaklaştıramadığı topu ağlara gönderen Larsson farkı ikiye çıkardı. Bu dakikadan sonra kontrolü ele geçiren Trabzonspor, 61'de Aykut'un frikikiyle farkı bire indirdi. 73'te sahneye çıkan Cardozo klasını gösterdi ve Trabzon'un geri dönmesini sağayan gole imza attı.

Trabzonspor, kalan bölümde aradığı golü bulamadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi. Böylece bordo mavililer, haftayı 14 puanla tamamladı. Gaziantepspor da 14 puanda..

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Çağatay Şahan müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

90. DK: Gaziantepspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Anton Putsila oyundan alınırken yerine Muhammed Ildiz oyuna dahil oluyor.

88. DK: Trabzonspor'da Carl Medjani, Elyasa ile girdiği hava topu mücadelesinde rakibini faulle durduruyor ve hakem Çağatay Şahan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

80. DK: Trabzonspor'da Oscar Cardozo, rakibi Gbenga Arokoyo'ya topsuz alanda yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

78. DK: Gaziantepspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Orkan Çınar oyundan alınırken yerine Mustafa Durak oyuna dahil oluyor.

77. DK: Ceza yayına doğru hareketlenen Stephane M`bia uzak mesafeden çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

74. DK: GOOOLL!! Trabzonspor, Oscar Cardozo ile beraberliği yakalıyor! Savunmadan Kevin Constant'ın gönderdiği uzun topu ceza yayının biraz ilerisinde bulunan Dame N'Doye kafa ile ceza sahasına doğru indiriyor. Penaltı noktasına hareketlenen Oscar Cardozo yatarak vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

74. DK: Bu dakikalarda konuk ekip Gaziantepspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

71. DK: Trabzonspor gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası sağ çaprazının gerisinde topla buluşan Erkan Zengin ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Cardozo kafa ile pasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Carl Medjani kafa vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

70. DK: Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan Zengin ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Dame N'Doye'un kafasından seken topa arka direkte Carl Medjani kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas gole izin vermiyor.

67. DK: Trabzonspor'da Özer Hurmacı, rakibi Daniel Larsson'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

64. DK: Ceza sahası sol çaprazının dışında topla buluşan Erkan Zengin ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak gelen top Dame N'Doye'un kafasından sekerek Gaziantepspor savunmasının kontrolüne geçiyor.

61. DK: GOOOLL!! Trabzonspor, Aykut Demir ile durumu 2-1'e getiriyor! Kullanılan serbest vuruşta Cardozo geriye doğru topuk pasını gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Aykut Demir yerden vuruşunu yapıyor ve savunmaya çarpan kaleciyi de yanıltarak kalenin sağ tarafından filelerle buluşuyor.

54. DK: Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Salih Dursun oyundan alınırken yerine Dame N'Doye oyuna dahil oluyor.

51. DK: GOOOLL!! Gaziantepspor, Daniel Larsson ile farkı ikiye çıkartıyor! Sağ kanattan gelişen atakta Barış Yardımcı yerden ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. Savunmada Okay Yokuşlu topu kontrol edemiyor ve araya giren Daniel Larsson kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının dışıyla vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

49. DK: İkinci yarının başındaki bu bölümde karşılıklı faullerle oyun sık sık duruyor.

46. DK: Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Yılmaz oyundan alınırken yerine Oscar Cardozo oyuna dahil oluyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı Gaziantepsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


45. DK: Hakem Çağatay Şahan ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

44. DK: Topla birlikte sağ kanattan hareketlenen Salih ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Deniz Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas bu topu üst direğin hemen altından çıkartarak gole izin vermiyor.

43. DK: Kırmızı siyahlıların sol kanattan gelişen atağında Fernando Marcal ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Douglas Teixeira bu topu kafa ile karşılıyor.

40. DK: Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Kevin Constant ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

37. DK: Oyunun bu bölümünde Karadeniz ekibi kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

34. DK: Konuk ekip Gaziantepspor bu dakikalarda rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

31. DK: GOOOLL!! Gaziantepspor, Orkan Çınar ile öne geçiyor! Savunmada Kevin Constant'ın yaptığı hatayı değerlendiren Orkan araya girerek topu Muhammet'e kazandırıyor. Muhammet bekletmeden pasını tekrar Orkan'a veriyor. Orkan sağ çağrazdan ceza sahasına giriyor ve sol ayağı ile yerden vuruşunu yaparak topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

19. DK: Trabzonspor'da sakatlık geçiren Marko Marin oyuna devam edemiyor. Birazdan oyuncu değişikliği gerçekleşecek.

17. DK: Gaziantepspor'da Muhammet Demir, rakibi Stephane M`bia'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

14. DK: Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Anton Putsila ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

11. DK: Barış Yardımcı ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

8. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Marko Marin'in topuna savunma müdahale ediyor ve sol tarafa açılan top ceza sahası içerisinde Erkan Zengin'in önünde kalıyor. Erkan sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

5. DK: Ev sahibi Trabzonspor kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

2. DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Daniel Larsson yerden vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

1. DK: Hakem Çağatay Şahan'ın düdüğü ile müsabakaya ev sahibi Trabzonspor başlıyor.


TRABZONSPOR: Esteban, Salih Dursun, Aykut Demir, Douglas, Constant, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer, Marin, Erkan Zengin, Deniz
TEKNİK DİREKTÖR: Shota Arveladze

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Barış, Elyasa, Arokoyo, Marcal, Abuda, Erdem, Larsson, Orkan, Putsila, M.Demir