Güzel futbol, adil sonuç

Güzel futbol, adil sonuç

İlk yarıda Beşiktaş, ikinci yarıda Fenerbahçe sahanın hakimiydiler. Elde edilen bu beraberlik, sahadaki oyunun yansımasıydı.

SPOR3.COM ÖZEL - Gökhan AKSOY
Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi beklentilerin epey üzerinde, son yılların en heyecanlı derbilerinden biri oldu. Fenerbahçe için ligi belki de erkenden bitirme, Beşiktaş içinse puan farkını kapatma planları vardı maç öncesinde. İki arzulu takımın maçında da dengeler bozulmadı. Ersun Yanal derbiye iki sürpriz oyuncuyla başladı. Haftalardır oynamayan Meireles, Emre'nin sakatlığında orta alana yerleşti. İlk 11'in müdavimi Webo ise yerini Emenike'ye bıraktı. Alper Potuk'un ilk 11'de başlamasını da hesaba katarsak, Ersun Yanal'ın sahaya çıkarkenki mantalitesini anlayabiliriz. Kazanmak için sahadaydı Fenerbahçe. Bilic ise hemen hemen her hafta aynı kadroyla sahaya sürüyor Beşiktaş'ı. Orta sahadaki Oğuzhan - Fernandes - Veli üçlüsü takımı ileri taşıyor, Almeida tek santrforda çok iyi işler çıkarıyor.

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ DERBİSİ - FOTO-GALERİ

Maç çok hareketli başladı, iki takım da bütün güçlerini sahaya koydu, ardından kısa bir süre içinde Beşiktaş orta sahada üstünlüğü ele geçirdi. Alper - Meireles ikilisi Beşiktaş orta sahası karşısında yeteri kadar dinç duramadılar.  Top Beşiktaş'ta iken rakip karşısında eksik kalan Fenerbahçe oyuna ortak olmakta epey sıkıntı çekti. Orta sahadaki üçlüsü gerideki defans dörtlüsüyle bütünlük oluşturamadı, aradaki boşlukları da Beşiktaş iyi değerlendirdi. Zaten gelen 3 gol de Alves - Egemen ikilisinin arasına atılan toplardan geldi. Bununla birlikte Fenerbahçe de pozisyonlara giriyordu ve maç kontrolden çıktı. Tempo aşırı yükseldi, taktiksel detaylar ikinci planda kaldı ve oyun serleşti. Top her iki kale arasında sürekli bir git-gel içindeydi. Bu hareketli oyunda Meireles skandal bir hareketle takımını 10 kişi bıraktı. Orta sahası zaten zayıf olan Fenerbahçe bir kişi daha eksildi ama 10 kişiyken skoru 2-1 yaptılar. Ama devre bittiğinde skor tabelasında Beşiktaş lehine 3-2 yazıyordu. Oğuzhan - Almeida ikilisi devrenin yıldızıydılar. Fenerbahçe hiçbir şekilde bu ikiliyi kontrol altına alamadı. Beşiktaş'ın ilk golünde Olcay'dan kolay bir çalım yiyen, ardından 2 ofsaytı bozan Gökhan Gönül ise göze batan isimdi.

Devre arasına girildiğinde Beşiktaş bu maçı alır düşünceleri vardı ama sahaya bambaşka iki takım çıktı. Fenerbahçe 2. devrenin hemen başından itibaren kontrolü ele aldı, topa sürekli sahip oldu, 10 kişi kalan takım Beşiktaş gibiydi. Ersun Yanal'ın takımı istek, arzu olarak maksimum seviyedeydi ve rakibi sindirdiler. Gökhan Gönül - Caner kanatları, Alper'in sürekli ileriyi zorlayan oyunu, Kuyt ve Emenike'nin istekli halleri ve Mehmet Topal'ın da geriden desteğiyle birlikte, Beşiktaş yarı sahasında oynanan bir maç izledik. Volkan uzun süre kadraja bile girmedi. Bu süre içerisinde sahanın en iyisi Tolga idi. Yerden, üstten, çarprazdan, yandan; bütün topları engelledi. Beşiktaş geriden hiçbir türlü çıkamazken, Veli oyundan alındığında yerine giren isim Necip yerine Motta olabilirdi. Atiba orta sahaya geçer, Gökhan Töre de oyunda kalırdı. Motta tekniğiyle takımı rahatlatıp en azından topu daha fazla ayağında tutmasını sağlayabilirdi Beşiktaş'ın. Ancak Necip oyuna girdi ve kısa bir süre içinde kırmızı kart gördü. Motta da doğru ama yanlış bir kararla Gökhan Töre'nin yerine girdi ama bu değişiklikler Beşiktaş'ın kötü oyununa çare olamadı, hatta Fenerbahçe'ye yaradı bile denebilir.

İkinci yarıdaki oyunuyla en azından beraberliği hak eden Fenerbahçe, aradığı golü geç buldu, ama hak etmişlerdi. İlk yarıdaki oyunuyla da Beşiktaş yenilmemeyi hak etmişti. Sonuç itibariyle 3-3'lük beraberlik, sahadaki oyunun karşılığıydı diyebiliriz.

SPOR3.COM ÖZEL - Gökhan AKSOY
Her türlü hakkı saklıdır.