İnanılmaz düelloda G.Saray'a Rize şoku !

İnanılmaz düelloda G.Saray'a Rize şoku !

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşı karşıya geldiği mücadeleyi 4-3 kaybetti.

Galatasaray, Ç. Rizespor'a inanılmaz bir karşılaşma sonunda 4-3 yenildi. Sarı kırmızılılar, uzatmada 2 gol yiyerek sahadan üzgün ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk alan Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti.Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Benfica maçına ilk 11'inde başlayan Denayer ve Bilal Kısa, Çaykur Rizespor müsabakasında yedekler arasında yer alırken, Umut Bulut ve Yasin Öztekin ilk 11'de forma şansı buldu. Ligde son oynanan Eskişehirspor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder de ligde yeniden formasına kavuştu.

Çaykur Rizespor'da ligde son oynanan Kayserispor maçının 11'inde 3 değişikliğe gidildi. Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü Hikmet Karaman, Tuszynski, Makiadi ve Deniz Kadah'ın yerine Ahmet İlhan, Koray Altınay ve Chevalier'e sarı-kırmızılılar karşısında forma verdi. Koray Altınay, Kayserispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle görev alamamıştı. Deniz Kadah bu sezon ilk kez bir maçta yedek kulübesine oturdu.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Galatasaray oldu. 4. dakikada Podolski'nin pasına harika bir vuruş yapan Sneijder ile öne geçti. Hollandalı yıldız böylece 3. haftadan bu yana lk kez gol sevinci yaşamış oldu. Golden sonra da üstün oyunu devam ettiren Galatasaray için her şey 18. dakikada değişti. Sarı kırmızılıların maestrosu Selçuk İnan sakatlandı, yerine giren Jose'nin pas hatasıyla başlayan atakta 1 dakika sonra Mehmet Akyüz skora dengeyi getirdi. 2 dakika sonra bu kez Hakan Balta sakatlandı ve yerine Semih oyuna girdi. 

Bu dakikadan sonra kontrolü tamamen kaybedebn Galatasaray, ilk yarının son anlarında yine duran topyan gol yedi.Eren'in pasında Mehmet Akyüz kendisinin ve takımının 2. golüne imza attı. 

İkinci yarıda Galatasaray baskısı vardı. Ancak pozisyon bulmakta olduka zorlanan sarı kırmızılılar, 65. dakikada Podolski'yle beraberliği yakaladı. Defasntan seken topu göğsüyle alan Alman yıldız muhteşem bir şutla skoru dengeledi. 

Galatasaray, kontrolü ele aldığı dakikalarda ne geçmeyi de başardı. 75. dakikada Sneijder'in kullandığı kornerde Olcan çok iyi takip etti ve takımını öne geçirmeyi başardı. 
90+2'de skora bir kez daha denge geldi. Uzun topta Chedjıu dokunamadı. Kweuke skoru 3-3'e getirdi. 90+5'te ev sahibi ekibi inanlmaz bir gol daha buldu ve Deniz Kadah'ın golüyle karşılaşmayı 4-3 kazandı. Böylece 8 hafta sonra kaybeden Galatasaray, 21 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor: 4 - Galatasaray: 3

Çaykur Rizespor

Itandje, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Viera, Eren Albayrak, Robin Yalçın, Koray Altınay, Mehmet Akyüz, Ahmet İlhan Özek, Cheveliar, Kweuke

Galatasaray

Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta (Dk. 24 Semih Kaya), Olcan Adın, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 4 Sneijder (Galatasaray), Dk. 65 Podolski, Dk. 75 Olcan Adın, Dk. 19 ve 45 Mehmet Akyüz, 90+2 Kweuke, 90+5 Deniz Kadah (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk.88 Umut Bulut (Galatasaray)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Serkan Çınar'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Müthiş karşılaşmayı Çaykur Rizespor 4-3 kazanıyor.

90.DK: GOOOLLL!! Çaykur Rizespor, Deniz Kadah'ın maçın son dakikasında attığı golle 4-3 öne geçiyor. Dhurgham Ismail'in uzun gönderdiği topa sol kanatta buluşan Leonard Kweuke hızla ceza alanı içine giriyor. Leonard Kweuke'nin içeriye çevirdiği topa Patrik Tuszynski altıpas içinde dokunuyor. Kaleci Fernando Muslera'dan dönen topu önünde bulan Deniz Kadah sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve Jason Denayer'in çabasına rağmen top ağlarla buluşuyor.

90.DK: GOOOLLL!! Çaykur Rizespor, Leonard Kweuke'nin uzatma dakikalarının ikinci dakikasında attığı golle skoru 3-3'e getiriyor. Sağ kanattan Orhan Ovacıklı'nın uzun gönderdiği top Aurelien Chedjou'nun kafasının üzerinden geçip Leonard Kweuke'ye geliyor. Leonard Kweuke, topu kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Fernando Muslera'nın solundan ağlarla buluşturuyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

88.DK: Umut Bulut yaptığı faul sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.

88.DK: Eren Albayrak, sol çaprazdan ceza alanı içine girmek üzere iken Umut Bulut'un arkadan müdahalesi sonrası yerde kalıyor.

86.DK: Sol kanatta hareketlenen Leonard Kweuke için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

84.DK: Burak Yılmaz'a arkadan yaptığı sert faul sonrasında Godfrey Oboabona sarı kart görüyor.

83.DK: Muslera ile çarpışan Semih Kaya oyuna devam edemiyor ve yerini Jason Denayer'e bırakıyor.

82.DK: Yaşanan pozisyon sonrasında Leonard Kweuke ile Olcan Adın arasında yaşanan tartışmalar sonrasında hakem Serkan Çınar her iki oyuncuya da sarı kart gösteriyor.

81.DK: Galatasaray ceza alanı içinde Leonard Kweuke'nin müdahalesiyle Fernando Muslera ile çarpışan Semih Kaya yerde kalıyor.

81.DK: Çaykur Rizespor'da son değişiklik gerçekleşiyor. Patrik Tuszynski, Robin Yalçın'ın yerine oyuna giriyor.

79.DK: Teddy Chevalier'in sağ kanattan ortasında Deniz Kadah ceza alanı içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

75.DK: Goldeki katkısıyla Wesley Sneijder ligdeki 3. asistini yapıyor.

75.DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Olcan Adın'ın golüyle maçta 3-2 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Wesley Sneijder kullanıyor. Altıpas içine düşen topa Olcan Adın gelişine vuruyor ve topu filelerle buluşturuyor.

73.DK: Çaykur Rizespor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Kadah, Mehmet Akyüz'ün yerine oyuna dahil oluyor.

71.DK: Teddy Chevalier'in pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Koray Altınay sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak top Semih Kaya'dan dönüyor.

68.DK: Olcan Adın'ın sol kanattan ortasında savunmada Ousmane Viera kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

65.DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Lukas Podolski'nin golüyle maçta dengeyi sağlıyor. Yasin Öztekin'in ceza alanı içine doldurduğu topu savunmada Ousmane Viera kafayla karşılıyor ancak top ceza yayı içinde Lukas Podolski'ye geliyor. Lukas Podolski, topu göğüsüyle kontrol ettikten sonra sol ayağıyla müthiş vuruyor ve topu kaleci Charles Itandje'nin solundan ağlarla buluşturuyor.

63.DK: Çaykur Rizespor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlığından dolayı oyuna devam edemeyen Ahmet İlhan yerini Dhurgham Ismail'e bırakıyor.

60.DK: Ceza yayı sağ tarafından Yasin Öztekin şansını deniyor ancak top üstten auta gidiyor.

58.DK: Organize gelişen Çaykur Rizespor atağında sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı ceza alanı içine ortasını yapıyor. Leonard Kweuke'nin kafayla indirdiği topa penaltı noktası gerisinden Teddy Chevalier sol ayağıyla gelişine vuruyor ancak top kaleci Fernando Muslera'nın kucağında kalıyor.

56.DK: Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe doğru hareketlenen Semih Kaya vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

54.DK: Galatasaray, Wesley Sneijder ile sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Altıpas içine gelen topu Charles Itandje çifty yumrukla topu uzaklaştırıyor.

53.DK: Umut Bulut'un pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin, yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Charles Itandje direk dibinde topu kornere çeliyor.

49.DK: Topu kaybeden Yasin Öztekin, Koray Altınay'ın ayağına basması sonucu hakem Serkan Çınar'dan sarı kart görüyor.

46.DK: Hakem Serkan Çınar'ın düdüğüyle ikinci yarı başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Serkan Çınar'ın düdüğüyle ilk yarı Çaykur Rizespor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: Umut Bulut'un pasıyla hafif sağ çaprazda topla buluşan Lukas Podolski döner dönmez vuruşunu yapıyor ancak yerden giden top yandan auta gidiyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Goldeki katkısıyla Eren Albayrak ligdeki 4. asistini yapıyor.

45.DK: GOOOLLL!! Çaykur Rizespor, Mehmet Akyüz'ün golüyle ilk yarının sonlarında öne geçiyor. Kazanılan serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Eren Albayrak, havadan pasla savunmanın arkasına çok iyi sarkan Mehmet Akyüz'ü topla buluşturuyor. Mehmet Akyüz, kalesini terk eden Fernando Muslera'dan önce vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor.

43.DK: Umut Bulut, hava topu mücadelesinde Koray Altınay'a dirseğiyle yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

40.DK: İlk yarının sonlarına yaklaşılırken karşılaşmanın temposu düşmüş durumda.

37.DK: Yasin Öztekin'in sol çaprazdan yerden ortasında Çaykur Rizespor savunması rahat biçimde topu uzaklaştırıyor.

34.DK: Topu eliyle oynaması sonucu Aurelien Chedjou sarı kart görüyor.

32.DK: Yasin Öztekin'in yerden pasında Wesley Sneijder ceza yayı hemen gerisinden topun gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

31.DK: Mehmet Akyüz, uzun topla Leonard Kweuke'yi ceza alanı içinde topla buluşturmak istiyor ancak kalesinden zamanında çıkan Fernando Muslera topa sahip oluyor.

27.DK: Topla birlikte yarı alana hızla hareketlenen Eren Albayrak, sol tarafında bulunan arkadaşı Teddy Chevalier'e pasını veriyor ancak Teddy Chevalier için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

27.DK: Ceza alanı çizgisine inen Ahmet İlhan arka direğe ortasını yapmak istiyor ancak top üst ağlarda kalıyor.

24.DK: Galatasaray'da bir zorunlu değişiklik daha gerçekleşiyor. Bu kez Hakan Balta sakatlığından ötürü oyuna devam edemiyor ve yerini Semih Kaya'ya bırakıyor.

19.DK: Goldeki katkısıyla Teddy Chevalier ligdeki ilk asistini yapıyor.

19.DK: GOOOLLL!! Çaykur Rizespor, Mehmet Akyüz'ün golüyle maçta beraberliği yakalıyor. Teddy Chevalier'in güzel ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Mehmet Akyüz, ceza alanı sağ çaprazından yerden yaptığı düzgün vuruşla kaleci Fernando Muslera'nın sağından topu filelerle buluşturuyor.

18.DK: Galatasaray'da Selçuk İnan yaşadığı sakatlıktan ötürü oyuna devam edemiyor ve yerini Jose Rodriguez'e bırakıyor.

17.DK: Wesley Sneijder, Yasin Öztekin'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluştuktan sonra şutunu çekiyor. Charles Itandje, sağına giden topu uzanarak çelmeyi başarıyor.

16.DK: Yasin Öztekin'in pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağıyla şutunu çekiyor. Charles Itandje, önünden seken topu iki hamlede kontrol ediyor.

16.DK: Mehmet Akyüz'ün sağ çaprazdan şutunda top Hakan Balta'dan geri dönüyor.

14.DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Burak Yılmaz sağ ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor ancak etkisiz giden top yandan auta gidiyor.

13.DK: Sol kanatta topla buluşan Olcan Adın ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak herkesi aşan top oyun alanının dışına gidiyor.

11.DK: Leonard Kweuke'nin sol kanattan ortasında kaleci Fernando Muslera, Teddy Chevalier'den önce kalesinden çıkarak topa sahip oluyor.

7.DK: Galatasaray, Selçuk İnan ile bir kez daha sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Çaykur Rizespor, savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza alanı hemen içinde Lukas Podolski'ye geliyor. Lukas Podolski, yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

6.DK: Galatasaray, Selçuk İnan ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Selçuk'un ön direğe ortasında Ahmet İlhan kafayla karşılıyor.

4.DK: Goldeki katkısıyla Lukas Podolski ligdeki ilk asistini yapıyor.

4.DK:GOOOLLL!! Galatasaray, Wesley Sneijder'in golüyle maçta öne geçiyor. Sol kanattan kullanılan taç atışında Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ile verkaç girmek istiyor. Podolski, önüne gelen topu tek dokunuşla Wesley Sneijder'e pasını veriyor. Wesley Sneijder, ceza alanı içine girmeden sol çaprazdan harika vuruyor ve topu kaleci Charles Itandje'nin solundan ağlarla buluşturuyor..

1.DK: Hakem Serkan Çınar'ın düdüğüyle karşılaşma başlıyor.

- Takımlar oyun alanına geliyor ve karşılaşma birazdan başlayacak

- Leonard Kweuke attığı 6 golle Çaykur Rizespor adına ligde en çok gol kaydeden oyuncu durumunda yer alırken, Galatasaray'da ise Burak Yılmaz kaydettiği 5 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

- Konuk Galatasaray ise ligin 2. haftasından bu yana yenilgi yüzü görmüyor. Son 8 maçtan 6 galibiyet 2 beraberlik elde etti.

- Çaykur Rizespor, ligde oynadığı son 5 maçta galibiyet elde edemezken, bu maçlardan 2 beraberlik 3 yenilgi aldı.

- Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan Lionel Carole ve Hamit Altıntop ile kadroya dahil edilmeyen Koray Günter, Jem Karacan ve Tarık Çamdal bu maçta forma giyemiyorlar.

- Ev sahibi Çaykur Rizespor'da Ludovic Sylvestre dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

- Çaykur Rizespor, ligde topladığı 11 puanla 14. sırada yer alırken, Galatasaray ise 21 puanla averajla 2. sırada yer alıyor.

- Çaykur Didi Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Serkan Çınar yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı konuk ediyor.

İŞTE İLK 11'LER

ÇAYKUR RİZESPOR
İtandje, Orhan, Viera, Oboabona, Eren, Robin, Makiadi, Mehmet, Tuszynski, Deniz, Kweuke

GALATASARAY
Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Olcan, Selçuk,, Podolski, Sneijder, Yasin, Burak, Umut

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Ligdeki son 8 maçında 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak başarılı bir grafik çizen sarı-kırmızılı ekip, Rize'den de 3 puanla dönerek, zirve yarışında haftayı kayıpsız geçmeye çalışacak.

Fenerbahçe derbisinde gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen ve geride kalan haftada Eskişehirspor karşılaşmasında forma giyemeyen Wesley Sneijder, Rize'de takımdaki yerini alabilecek.

Sarı-kırmızılı ekipte, Çaykur Rizespor maçı öncesi Lionel Carole ve Hamit Altıntop'un sakatlıkları sürüyor.

Çaykur Didi Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Serkan Çınar yönetecek.

ÇAYKUR RİZESPOR-GALATASARAY

STAT: Yeni Rize Şehir
HAKEM: Serkan Çınar
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM CANLI ANLATIM

ÇAYKUR RİZESPOR

İtandje, Orhan, Viera, Oboabona, Eren, Robin, Makiadi, Mehmet, Tuszynski, Deniz, Kweuke
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Olcan, Selçuk,, Podolski, Sneijder, Yasin, Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu