İşte Salih'in değişiminin sırrı !

İşte Salih'in değişiminin sırrı !

Roma, Salih’in gelişimini geliştirmek için özel programlar uyguladı.

Fenerbahçe’ye 2 yıllık aranın ardından geri dönen Salih Uçan’ın fiziksel gelişimi, en az teknik yapısı kadar dikkat çekiyor. Roma’da geçirdiği 2014-16 yılları arasında forma şansı oldukça az bulan Salih’in fiziki yönden elde ettiği gelişim çok önemli bir kazanım sağladı.
 
İtalyan kulübünde teknik direktör Rudi Garcia ile beraber çalışan 22 yaşındaki futbolcu, sanki bir okuldaymış gibi salon antrenmanlarını bir ders havasında yaptı. Özel spor hocaları eşliğinde fiziğini geliştirmek için çabalayan Salih’in uyguladığı program, profesyoneller tarafından hazırlandı. Bu program sürekli olarak yenilendi.
 
İlk günden itibaren sürekli gözetim altında olan genç yıldız, birçok aşamadan geçirildi. Buna göre ilk gittiği günlerde ikili mücadelelerde zayıf kaldığı görülen Salih Uçan, bazı önemli çalışmalara tabi tutuldu. Bunlardan birincisi, başarılı futbolcunun bazı kum torbalarıyla yaptığı omuz çalışmasıydı. Buradaki amaç sürekli hareket halinde olan ve kilolarca ağırlığı bulunan torbalara sertçe omuz atıp, kendisine vurmamasını sağlamaktı. Böylelikle Salih’in mücadelelere karşı direnç kazanması sağlandı.
 
Yine ilk dönemlerinde her gün salona giren genç futbolcu, bazı haftalarda günde 2 kere salon çalışması bile yaptı. Zorlu taktik antrenmanlardan sonra bir anda salona geri gönderilen yetenekli yıldızın, direncinin artması amaçlandı. 2 yıl boyunca bu çalışmaları rutine döndüren Salih, fiziki açıdan gelişmeye çalıştı.
 
Gelişmiş çalışmalar
Salih Uçan’ın fiziki anlamda gelişmesi adına yapılan çalışmalar oldukça gelişmiş bir ortamda gerçekleşti. Türkiye’dekinden hem daha ağır hem de daha disiplinli olan bu çalışmalarda salondaki programlar dikkat çekti.
 
Genç futbolcunun vücudunda tek bir bölgeyi değil, bütün her yerini çalıştıracak bir programa girdiği belirtildi. Antrenmanlarda ayaklarından, bacaklarına, göğüslerinden, kollarına kadar her çalışma stili uygulandı. Ayrıca Salih’in sürekli olarak değişen bir program alması da gelişimine etki etti.

Milliyet