Kartal 2015'i zirvede tamamladı !

Kartal 2015'i zirvede tamamladı !

Kartal 2015 yılın son maçında Torku Konyaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle dağıttı, ligin ilk yarısını zirvede tamamladı.

Sezona fırtına gibi başlayan, "Kartal" gibi sürekli zirvede uçan Beşiktaş ilk yarının son haftasında da fırtına gibi esti! Siyah-beyazlılar, Torku Konyaspor'u Oğuzhan, Gomez, Gökhan ve Kerim Frei'ın golleriyle 4-0 yenerek devre arasına lider girdi!

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında lider Beşiktaş, Başakşehir’de Torku Konyaspor’u konuk etti. Siyah-beyazlılar, rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-0 yenerek sahadan hem 3 puanla hem de ilk yarının lideri olarak ayrıldı. Beşiktaş 2003-2004 sezonundan sonra ilk kez 17 haftalık dilimi zirvede bitirmiş oldu.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

1. dakikada yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle 8 dakikalık ara verilen mücadelenin ilk yarısında tempo düşüktü. Beşiktaş aradığı golü bulamadı. Konyaspor ise savunmasında başarılı oldu.

PERDEYİ OĞUZHAN AÇTI

Ancak ikinci yarıda tam tersi bir oyun vardı! Ligin başlangıcından bu yana fırtına gibi esen siyah-beyazlılar, ikinci yarıda kendisine geldi! 50. dakikada Oğuzhan, Gomez’in pasında ceza sahasında iki futbolcuyu yere yatırdı ve gol vuruşunu yaparak durumu 1-0 yaptı.

OLCAY GİRDİ, ASİSTİ YAPTI

Siyah-beyazlıları rahatlatan gol 14 dakika sonra geldi. Beşiktaş’ın Alman panzeri Mario Gomez, Olcay’ın pasında ceza sahasına girdi. Şutunda Serkan’ı etkisiz bırakarak topu filelere gönderdi: 2-0.

YİNE “TÖREING”

Ligde haftalar iki hafta sonra ilk 11’de sahaya çıkan Gökhan Töre, çalışmalarının meycesini 69. dakikada aldı! Gomez’in golüyle coşan tribünleri yerine oturmadan Gökhan’ın golüne sevindi! Yıldız futbolcunun çektiği sert şutta top filelerle buluştu ve skoru 3-0’a geldi. Gökhan Töre, Galatasaray maçında yaşadığı gol sevincini (Töreing) yine yaptı!

PERDEYİ KERIM FREI KAPADI

Oyuna 3. golün sahibi Gökhan Töre’nin yerine giren Kerim Frei, 80. dakikada Sosa’nın çizgiden kestiği ortada topla buluştu. Gomez’in arkasına düşen topa vuran Frei, skor tabelasını 4-0 olarak değiştirdi!

Maçın sonuna kadar savunmada iyi olan Beşiktaş, Torku Konyaspor’a gol şansı vermedi. Siyah-beyazlılar bu sonuçla 41 puan yükseldi ve ligin ilk yarısını lider tamamladı. Torku Konyaspor ise 26 puanla 7. sırada kaldı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Serkan Çınar maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve Beşiktaş müsabakayı 4-0'lık skorla kazanıyor.

90.DK: Oğuzhan Özyakup'un pasıyla topla buluşan Cenk Tosun ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak top kendi takım arkadaşı Mario Gomez'den geri geliyor.

90.DK: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan pasını Mario Gomez'e atıyor. Gomez, ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol ettikten sonra sert bir şut çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.

90.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede topun sahibi oluyor.

87.DK: Topla birlikte ceza yayının soluna ilerleyen Kerim Frei sert bir şut çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.

85.DK: Ceza yayının bir kaç metre gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Ömer Ali Şahiner geçiyor. Ömer Ali'nin havadan attığı pas hiç bir takım arkadaşıyla buluşmuyor ve top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

85.DK: Sağ kanatta Oğuzhan Özyakup'un pasına hareketlenen Kerim Frei ofsayta yakalanıyor.

84.DK: Baraj mesafesi için hakeme itiraz eden Mario Gomez sarı kart ile cezalandırılıyor.

84.DK: Luiz Rhodolfo, rakibi Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

82.DK: Beşiktaş son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. 4. golde asist yapan Jose Sosa oyundan alınırken, yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

81.DK: Torku Konyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dimitar Rangelov, Ömer Şişmanoğlu'nun yerine oyuna dahil oluyor.

80.DK: Jose Sosa golde asist yapan oyuncu oluyor.

80.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Kerim Frei ile maçta durumu 4-0'a getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa son çizgiye inmeden pasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Kerim Frei yakın mesafeden topun gelişine şutunu çekiyor ve kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluşuyor.

79.DK: Sağ kanattan Abdou Traore penaltı noktasına doğru ortasını gönderiyor fakat savunma rahat bir şekilde topu uzaklaştırmayı başarıyor.

79.DK: Sağ kanattan Abdou Traore penaltı noktasına doğru ortasını gönderiyor fakat savunma rahat bir şekilde topu uzaklaştırmayı başarıyor.

75.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Ömer Ali Şahiner geçiyor. Ömer Ali'nin ön direğe gönderdiği ortasını savunmada Andreas Beck karşılayan isim oluyor.

74.DK: Beşiktaş cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gökhan Töre oyundan alınırken, Kerim Frei oyuna dahil oluyor.

73.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ortasını altı pasın hemen önüne doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Olcay Şahan rövaşata vuruşu ile şutunu çekiyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı bu şutu kurtarmayı başarıyor.

69.DK: Mario Gomez golde asist yapan oyuncu oluyor.

69.DK: GOOOLL! Beşiktaş, Gökhan Töre'nin golüyle maçta durumu 3-0'a getiriyor. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Mario Gomez pasını ceza yayının hemen sağındaki Gökhan Töre'ye atıyor. Gökhan, topu düzelttikten sonra sol ayağıyla sert bir şut çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

69.DK: Mario Gomez golde asist yapan oyuncu oluyor.

69.DK: GOOOLL! Beşiktaş, Gökhan Töre'nin golüyle maçta durumu 3-0'a getiriyor. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Mario Gomez pasını ceza yayının hemen sağındaki Gökhan Töre'ye atıyor. Gökhan, topu düzelttikten sonra sol ayağıyla çektiği sert şut ağlarla buluşuyor.

68.DK: Gökhan Töre, rakibi Ali Turan'a yaptığı faul sonrasında hakem Serkan Çınar'a aşırı itiraz ettiği için sarı kart ile cezalandırılıyor.

64.DK: Olcay Şahan golde asist yapan oyuncu oluyor

64.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Mario Gomez ile farkı 2'ye çıkarıyor. Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mario Gomez düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturmayı başarıyor.

61.DK: Beşiktaş cephesinde de oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma'nın yerine Olcay Şahan oyuna dahil oluyor.

60.DK: Torku Konyaspor'da oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Rijad Bajic ve Uğur İnceman oyundan alınırken, Abdou Traore ve Selim Ay oyuna dahil oluyor.

60.DK: Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Gökhan Töre topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.

57.DK: Ricardo Quaresma ile Ali Turan arasında yaşanan sert tartışmalar sonrasında hakem Serkan Çınar bu iki futbolcuyu sarı kart ile cezalandırılıyor.

55.DK: Beşiktaş 2. gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topa iyi yükselen Mario Gomez kafa vuruşunu yapıyor. Kaleci Serkan Kırıntılı hamlesini yapıyor fakat kaleye yönelen top direğe çarpıp tekrar Serkan'da kalıyor.

53.DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Mehmet Uslu geçiyor. Mehmet'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

50.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza yayının üstünde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, pasını Mario Gomez'e atıyor. Gomez'de bekletmeden pasını tekrar Oğuzhan'a atıyor. Oğuzhan, kaleciden sıyrıldıktan sonra altı pasın hemen solundan şutunu çekiyor ve top savunmanın arasından geçerek ağlarla buluşuyor.

49.DK: Ricardo Quaresma, sağ kanattan ön direğe doğru ortasını yapıyor ancak savunmada Uğur İnceman topu uzaklaştıran isim oluyor.

46.DK: Hakem Serkan Çınar ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Serkan Çınar maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eriyor.

45.DK: Sağ kanatta Ömer Ali Şahiner'in pasıyla arka direkte topla buluşan Mehmet Uslu yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak bu etkisiz şutu kaleci Tolga Zengin rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

45.DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Beşiktaş yarı sahasında Marc Kibong Mbamba, rakibi Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.

40.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruş için topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın, doğrudan kaleye çektiği sert şut savunmadan sekip ceza sahası içi sol çaprazında Mario Gomez'in önüne düşüyor. O noktada Mario Gomez sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

38.DK: Uğur İnceman, rakibi Jose Sosa'ya arkadan yaptığı sert müdahalenin ardından hakem Serkan Çınar tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

35.DK: Sağ kanatta son çizgide topla buluşan Ricardo Quaresma şık bir hareketle rakibinden sıyrıldıktan sonra ortasını yapıyor fakat top kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

32.DK: Ricardo Quaresma'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor fakat savunma zamanında araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

29.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ön direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Luiz Rhodolfo kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla auta çıkıyor.

27.DK: Sağ kanatta serbest vuruş için topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan'ın gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

23.DK: Sol kanatta İsmail Köybaşı'nın pasıyla topla buluşan Ricardo Quaresma ofsayta yakalanıyor.

22.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın altı pasın içine doğru gönderdiği ortası kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

20.DK: Sağ kanatta Dimitar Rangelov'un, Ricardo Quaresma'ya yaptığı faul sonrasında serbest vuruş için topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan'ın ön direğe gönderdiği ortasına iyi yükselen Luiz Rhodolfo kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

18.DK: Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Rijad Bajic ceza yayının üstünde ofsayta yakalanıyor.

15.DK: Torku Konyaspor gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktada Rijad Bajic, topun gelişine sol ayağıyla şık bir vuruş yapıyor ancak top yan kale direğine çarpıp oyun alanını terk ediyor.

13.DK: Jose Sosa'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Andreas Beck yerden sert bir şut çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

11.DK: Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mario Gomez topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

10.DK: Sol kanatta top kapma mücadelesinde Gökhan Töre, rakibi Ömer Ali Şahiner'e faul yapıyor.

6.DK: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Mario Gomez'den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza sahası içerisine doğru gönderiyor ancak bu orta doğrudan kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

2.DK: Maç kaldığı yerden devam ediyor.

2.DK: Stadyum'da elektriklerin kesilmesi nedeniyle müsabaka durduruluyor.

1.DK: Maçta ilk köşe vuruşunu Torku Konyaspor'da Mehmet Uslu kullanıyor. Mehmet'in ön direğe kestiği ortasında savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

1.DK: Hakem Serkan Çınar ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya konuk ekip Torku Konyaspor başlıyor.

- İki takım futbolcuları sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Oynanan bu mücadelelerde Beşiktaş 61 kez gol atarken, Torku Konyaspor ise 29 kez fileleri havalandırmayı başardı.

- İki ekip arasında oynanan toplam 33 resmi mücadelenin 18'ini Beşiktaş, 4'ünü Torku Konyaspor kazanırken, 11 maçtada eşitlik bozulmadı.

- Torku Konyaspor'da ise sakatlıkları olan Alban Meha ve Halil İbrahim Sönmez ayrıca kart cezalısı olan Tomas Borek zorlu Beşiktaş deplasmanında 18 kişilik kafileye dahil edilemeyen isimler oluyor.

- Ev sahibi ekipde sakatlıkları bulunan Tolgay Arslan, Eslem Öztürk ve Veysel Saplan'ın yanı sıra kırmızı kart cezalısı olan Alexander Milosevic bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

- Torku Konyaspor ise 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile topladığı 26 puanla 7. sırada yer almaktadır.

- Beşiktaş bu sezon 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile elde ettiği 38 puanla ligin 1. sırasında bulunuyor.

- Spor Toto Süper Lig 17. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, Torku Konyaspor'u ağırlıyor.

İşte ilk 11'ler

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Gökhan, Sosa, Gomez

Torku Konyaspor: Serkan, Ömer Ali, Vukovic, Selim, Ali Turan, Mehmet Uslu, Holmen, Traore, Ali Çamdalı, Bajic, Rangelov

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş, Torku Konyaspor’u Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda konuk edecek. Mücadelenin başlama saati 19:00…

Hakem Serkan Çınar’ın yöneteceği mücadelede siyah-beyazlılar 3 puan alırsa ligin ilk yarısını lider olarak kapatacak. Yeşil-beyazlılar ise İstanbul’dan 3 puanla ayrılarak Avrupa potasından uzaklaşmak istemiyor.