Mahmut Uslu: ''Bu bir operasyondur''

Mahmut Uslu: ''Bu bir operasyondur''

Mahmut Uslu, Braga maçının hakemi Ivan Bebek için sert ifadeler kullandı.

Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Hiçbir dönemde bu şekilde bir maçı bir takımdan alıp, başka takıma veren hakem olmamıştır. Bunun bir operasyon olduğu ve Türkiye’ye yapıldığı apaçık ortadadır. Şimdi birlik olma zamanıdır. Bugün bize yapılanların gelecekte başka kulüplerimizin de başına gelebileceğinin açık göstergesidir” dedi

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Braga maçının Hırvat hakemi Ivan Bebek’e yönelik sert ifadeler kullandı.

Uslu, “Bu bir operasyondur... Hiçbir dönemde bu şekilde bir maçı bir takımdan alıp, başka takıma veren hakem olmamıştır. Yönetim Kurulu olarak toplanıp bu maçın bir değerlendirmesini yapacağız. Tabii ki tepkimizi en sert şekilde vereceğiz. Ama bunun bir operasyon olduğu ve Türkiye’ye yapıldığı apaçık ortadır. Şimdi birlik olma zamanıdır. Bugün bize yapılanların gelecekte başka kulüplerimizin de başına gelebileceğinin açık göstergesidir. Elbette varsa hatalarımızı sorgulayacağız. Ancak bu Hırvat hakemin çok bilinçli şekilde maçın sonucunu değiştirdiği gerçeğini değiştirmez” ifadelerini kullandı.

Maçın bitimine doğru Türkiye ve Türkler’e yönelik ağır ve korkutucu tepkiler yaşandığını da belirten Uslu, “Beşiktaş gitti, Galatasaray gitti, biz gittik, şimdi sırada 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası var. Federasyonun hazırlıklı olması lazım. Türkler’e yapılan çirkin söylemler ve davranışlar Fransa’da da devam edecektir” dedi.

Bizden kimse yok
Uslu, “Bir şeyi daha ilave etmek gerek. UEFA’nın hiçbir biriminde ne yazık ki bizden birileri yok. Yönetim Kurulu gerekmiyor, birçok sekreterya var. En azından oralarda Türkler’in çalışması şart. Bütün dünya Ivan’ı gördü. Nasıl operasyon yaptığını izledi. Mehmet Topal’ın ayağında ciddi problem var. Derbide de oynayıp oynamayacağı şüpheli. Ve bu problem gördüğü ilk sarı kart sırasında oldu. Nasıl bir sarı kart çıkmış anlayın” diye konuştu.

Milliyet