Mert imzayı attı !

Mert imzayı attı !

Fenerbahçe'den ayrılarak Bursaspor ile prensip anlaşmasına varan Milli kaleci Mert Günok kendisini 3 yıllığına Bursaspor'a bağlayan sözleşemeye imzayı attı.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman imza töreninde yaptığı konuşmada; "Bütün çalışmalar geçen sezondan daha başarılı bir sezon geçirebilmek için" dedi.

Yeni bir haftaya yeni bir imza töreni ile başladıklarını belirten Kocaman, " Mert arkadaşımız genç yaşta önemli tecrübeler yaşamış bir isim. Mert doğuştan bir kaleci. Babası Mahir Günok unutulmaz kalecilerden birisidir. Mert bugüne kadar 6 kez kupa kaldırmış. İnşallah 7.kupasını da Bursaspor formasıyla kazanacaktır. Kendisine ve Bursaspor'umuza hayırlı olsun" dedi.

MERT : " FUTBOL TUTKUSU OLAN BİR KENTE GELDİM"

1.96 cm boyundaki Mert Günok, imza töreninde yaptığı açıklamada futbol tutkusu üst düzey olan bir kente geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Transferinin gündeme geldiği ilk günden bu yana kendisine yakın ilgi gösteren Başkanımız Recep Bölükbaşı ve Futbol Şube Sorumlumuz Necmettin Kocaman'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Mert Günok şu ifadeleri kullandı; " Futbol tutkusu üst düzey olan bir kente geldiğim için çok mutluyum. Transferimin ilk gününden beri benim ve menajerimle yakından ilgilenen Başkanımız Recep Bölükbaşı ve Necmettin beye çok teşekkür ediyorum. Ben de bu büyük hedefler doğrultusunda elimden gelenin daha iyisini yaparak Bursaspor'un ikinci şampiyonluğunu burada yaşamak istiyorum. Sıkı bir çalışma içerisine gireceğiz. Umarım iki taraf içinde hayırlı olur."

Bir medya mensubunun "Harun Tekin ile Mili takımdan arkadaşsınız. Şimdi forma rekabeti içerisinde olacaksınız. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?" sorusuna Mert, " Dediğiniz gibi Harun Mili takımdan arkadaşım. Kendisi transferimin açıklanmasının ardından beni aradı. Çok sevdiğim bir isim. Tanıştığımdan beri karakterini belli etti. İkimiz arasında yaşanacak rekabet Bursaspor'a yarayacaktır. Umarım bu rekabetin sonundaki yol şampiyonluk olur" dedi.

Mert Günok Kimdir?

Mert Günok, 1 Mart 1989 tarihinde Karabük'te dünyaya geldi.

1.96 cm boyundaki file bekçisi futbola 2000 yılında Kocaelispor altyapısında başladı. Mert, 2001 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün altyapısına transfer oldu.

1 Aralık 2006 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nde profesyonel imzayı attı. 2007-2008 sezonunda A takıma yükseldi ve ilk resmi müsabakasını 2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası maçında Antalyaspor'a karşı oynadı.

6 KEZ A MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Mert, Milli takımın çeşitli kategorilerinde forma giydi. A Milli takım kalesini bugüne kadar 6 maçta koruyan Mert, ilk Ay-Yıldızlı formayı 24 Mayıs 2912 tarihinde Gürcistan ile oynanan hazırlık maçında giydi.