Nigel de Jong uyutmadı

Nigel de Jong uyutmadı

Galatasaray taraftarları, dün sabah İstanbul'a gelen De Jong'u sosyal medyadan takip etti.

Galatasaray taraftarları, dün sabah İstanbul’a ayak basan yeni transferin uçak yolculuğunu gece boyunca sosyal medyadan takip etti. LA Galaxy kulübü ise Galatasaray’a kaptırdığı Hollandalı yıldızın arkasından adeta ağladı.

ABD’NİN Los Angeles Galaxy takımından sözleşmesindeki “Avrupa’ya gitmek isterse serbest kalır”maddesinden faydalanıp transfer edilen Nigel de Jong, dün sabah 05.00 sularında İstanbul’a geldi. 32 yaşındaki Hollandalı yıldızı,Galatasaray yöneticileri ve ‘I love Jong’ tezahüratları ile karşılayan bir grup sarı-kırmızılı taraftar, ‘Yeni Melo’ olarak nitelendirdiği tecrübeli orta saha oyuncusuna takım atkısı hediye etti ve kendisiyle fotoğraf çektirdi.

Galatasaray’ın transferdeki son bombası, asıl çılgınlığı sosyal medyada yaşattı. De Jong’un hava yolculuğunu yakın takibe alan binlerce taraftar, geleceği haberini almasından sonra yeni Aslan’ın uçağını ABD’den kalkışından, Londra’daki aktarmasına ve İstanbul’daki inişine kadar simülasyonla izledi. Dünyaca ünlü bir futbolcunun gelmesinin yarattığı büyük memnuniyet yapılan sayısız yorumlardaki heyecana da yansıdı.

Galatasaray cephesinde bu dev transferin sevinci yaşanırken, De Jong’u elinden kaçıran Los Angeles Galaxy kulübüne hüzün çöktü. MLS ekibinin teknik direktörü ve futbolcuları, Hollandalı dünya yıldızını kaptırmaları nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını dile getirdiler. Teknik Direktör Bruce Arena, “Nigel müthiş bir profesyonel. Onu kaybetmek istemezdik. Galatasaray büyük oyuncu aldı” açıklamasını yaptı.

AMK Gazetesi