Oğuzhan'ın alternatifi Nasri oldu !

Oğuzhan'ın alternatifi Nasri oldu !

Siyah-beyazlıların, Sevilla’nın devreye girmesiyle Samir Nasri’yi kaybetmekten üzüntü duymadıkları ortaya çıktı.

Beşiktaş’ın transfer dönemine damgasını vuracak Samir Nasri transferini kaybetmesinin herhangi bir üzüntü duymadıkları ortaya çıktı.
 
Nasri’yi, renklerine katmak üzereyken, Sevilla’nın araya girmesiyle bu oyuncudan vazgeçmek zorunda kalan Beşiktaş Yönetimi’nde, tam tersi olarak Oğuzhan Özyakup adı öne çıktı. Siyah-beyazlılarda,
Oğuzhan’ı, İspanyol kulübüne vermemekle ne kadar doğru bir karar alındığı konuşulmaya başlandı. 
 
Nasri transferinin neden olmadığı konusunda kendi aralarında durum değerlendirmesi yapan siyah-beyazlı yönetimde bazı isimlerin “Oğuzhan’ı versek belki Nasri’yi almazlardı. Ama iki oyuncu arasında tercih yapacak olursak tabi ki Oğuzhan Özyakup” diye konuştukları vurgulandı.
 
Oğuzhan’ı alıp, Ganso, Correa, Kiyotake ve Sarabia gibi kanat oynayabilen oyuncularından birini Konoplayanka’nın yerine kaydırma seçeneğine sahip olan Sevilla’nın, Nasri’yi alması, soru işaretleri yaratmıştı. 
 
Beşiktaşlı yöneticilerin “Nasri ve Manchester City ile prensip anlaşmasına varılmış olmasına rağmen Sevilla’nın son anda böyle girişimde bulunmasının arkasında Oğuzhan olabilir. 
 
Sonuçta Nasri, Oğuzhan’ın orta sahada yapabileceği işleri yapabilir. İyi ki Oğuzhan’ı Sevilla’ya vermedik. Daha önce Konoplayanka’ya talip olmuştuk. Tam iş bitmek üzereyken devreye yine Sevilla girmişti” İfadelerini kullandıkları bildirildi.
 
Öte yandan, Başkan Fikret Orman’ın ise “Sevilla, Nasri’yi almadan önce bizden Oğuzhan için fiyat belirlememizi bekledi. Ama ne rakam verirlerse versinler Oğuzhan’ın bu sene takımda kalması talimatını verdim. Oğuzhan büyük bir takıma gidecekse, Sevilla üzerinden değil Beşiktaş üzerinden de gidebilir” dediği öğrenildi.
 
Nasri'den itiraf!
 
Transfer döneminde adı Beşiktaş ile geçen Samir Nasri itiraflarda bulundu. Beşiktaş’tan teklif aldığını doğrulayan Nasri, “Türkiye’den de teklifler geldi, onlara saygı duyuyorum ama La Liga dünyanın en iyi ligi. O yüzden tercihim Sevilla oldu” dedi.
 
Transfer bereketi!
 
Yaz dönemi boyunca transferde yoğun bir çalışma temposu tutturan Beşiktaş, dikkat çekici rakamlar yakaladı. Siyah-beyazlı kulüp, 3 aylık süreçte 11 yeni oyuncuyu kadrosuna katarken, 11 futbolcusuyla da yollarını ayırdı. 
 
Kartal, bu süreçte toplam 6.6 milyon euro harcama yaparken, kasasına 11.7 milyon euro koydu. Beşiktaş kulübü oldukça karlı bir transfer dönemine imza attı. Bu gelişmeler üzerine son şampiyon Beşiktaş’ın kadrosunda önemli değişiklikler yaşandı. Mario Gomez, Sosa ve Gökhan Töre gibi şampiyonlukta önemli katkı sağlayan oyuncular takımdan ayrılırken; Abuobakar, Gökhan İnler, Adriano, Caner Erkin, Atınç ve Gökhan Gönül gibi flaş isimlerin aralarında bulunduğu 11 yeni oyuncu transfer edildi.

Milliyet