Pereira'dan '10 numara' cevap !

Pereira'dan '10 numara' cevap !

Pereira, Diego'nun yerine kimin alınacağı sorusuna, "Başkana sorun" yorumunu yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Sparta Prag maçı sonrası basınla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Portekizli hoca, Monaco ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme karşılaşmaları öncesi önemli açıklamalar yaptı.

İlk olarak Sparta Prag maçını değerlendiren Pereira, “Maçın ilk yarısında iyi savunma yapan, topa sahip olan bir görüntü verdik. İkinci yarı ise tamamen farklıydı bizim için. Ama buraya elimizde az seçenekle geldik. Çok genç vardı. Mesela Fernandao çıkıyor, yerine Stoch’u koymak zorunda kalıyoruz. Aatıf çıkıyor, Ramazan’ı oynatıyoruz. Emenike’nin eksikliği var. Topal yok. İsmail yok. Robin, Skrtel yok” diye konuştu.

Kura şanssızlığı!

Portekizli hoca takımın 3-5-2 sistemi ile daha başarılı olduğu görüşüne katılarak, “Monaco maçındaki taktiği göreceğiz” dedi.

Fenerbahçe’nin son iki sezonda en zorlu rakipler ile eşleşmesiyle ilgili soruya ise Pereira, “Ben Porto’dayken 32 takım arasından City çıktı. O yüzden ben izlemiyorum bile artık kuraları. Değmez izlemeye (gülüyor). Ama onlar da şanssızdı kurada” cevabını verdi.

10 numara transferi için, “Bunu Başkan’a sormanız lazım bana değil. Çünkü para benim değil” yorumunu yapan Pereira, bu bölgede görev alması beklenen Salih için de “İyi oyuncu. Fizik olarak farklı bir seviyeye gelirse, kaliteli oyuncu. Maçta 50-60 dakika iyiydi, sonra düştü. Oynamadığı bir sezondan geliyor. Maç ritmini kazanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Skrtel’in takıma geç katıldığını belirten Portekizli hoca, “Skrtel’in Monaco maçındaki durumunu göreceğiz. İdeal durum 3-4 hafta önce gelmesi olurdu. Bunu tercih ederdik ama olmadı” dedi.

Kolay günler olmadı

Teknik Direktör Pereria, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin takımdaki herkesi olumsuz etkilediğini söyledi. Portekizli hoca, “Sabaha kadar uyumadığımız bir geceydi. Dikkat etmek gereken bir geceydi. Hem Türkler, hem de yabancı oyuncular, hepimizi endişelendirdi yaşananlar. Sürekli ailelerimizi ve onların güvenliğini düşündük. Bu son günler bizim çalışmamız açısından kolay günler olmadı. Bu nedenle yoğun bir karşılaşma çıkarabilme adına Sparta Prag karşısında dinç olmamız mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

Forvet çok ama!

Teknik Direktör Vitor Pereira, bu sene elinde üç hatta Aatıf ile dört forvet olduğunun hatırlatılması üzerine “Ama Sparta Prag maçında tek forvetimiz vardı. İki forvetimiz bizimle değildi. Aatıf forvet değil. Forvet arkasında oynayacak bir oyuncu” dedi. Monaco maçı öncesi Fernandao’nun kilolu bir görüntü çizmesi, için de “Fernandao çok kuvvetli. Sezon açılışından itibaren çok çalışıyor. Ama tabii ritim kazanıp tempomuz arttıkça o da çok daha iyi konuma gelecektir” ifadesini kullandı.

Pereira maçı izlerken Başkan Aziz Yıldırım ile aralarında bir diyalog geçip geçmediği ile ilgili soruya ise “Çok konuşmadık. İkimiz sessiz maç izlemeyi seviyoruz” dedi.