Pereira'dan Türk futbolcusu tarifi

Pereira'dan Türk futbolcusu tarifi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira World Soccer Magazine'e verdiği röportajda Portekiz ve Türk futbolcular arasındaki fark olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'de en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, birçok konuda görüşleriini açıkladı, ilginç ifadeler kullandı.

World Soccer Magazine'e bir röportaj veren Pereira, "Portekizlilerin duygusal olduğunu düşünürdüm ancak Türkiye'ye geldiğimde fark ettim ki Türkler, futbol hakkında bizden bile daha duygusal ve tutkulu olabiliyorlar. Portekiz'de bizim futbolumuz yüzde 50 kalple, yüzde 50 kafayla oynanıyor ancak Türkiye'de yüzde 80 kalple, yüzde 20 kafayla oynanıyor. Bunun anlamı, bazen defansif dengemizi kaybediyoruz çünkü baskı altında oyuncular sahip olduğumuz taktiksel planı unutuyorlar" ifadesini kullandı. 

Fenerbahçe'nin oyunculara büyük bir yatırım yaptığını da vurgulayan Portekizli teknik adam, "Fenerbahçe oyunculara büyük bir yatırım yaptı ancak yemeğin pişmesi zaman alıyor, böylece benim istediğim tada sahip olabilirsiniz. Milli maçlar nedeniyle çok fazla ara oldu. Zaman kısa, her defasında sonuçlara bağımlıyız. Aklımda iki yıllık bir proje ile geldim ancak taraftarlar için proje sadece bir sonraki maç" dedi.

Pereira, ayrıca takımın seviyesinin de yüksek olmadığını da vurguladı.