Pereira'nın Galatasaray'ı imha planı !

Pereira'nın Galatasaray'ı imha planı !

Fenerbahçe teknik direktör Pereira, Galatasaray'ın en büyük silahı olan orta sahasını kilitleyecek.

Galatasaray’ı analiz eden Pereira, özellikle Sneijder, Selçuk, Podolski ve Yasin üzerine yoğunlaştı. Sarı-lacivertliler, bu isimlere özel önlem alacak, rakibin orta sahadaki üstünlüğünü de elinden alıp, rakibin yıldızlarının oyun kurmasına engel olacak.

Sezonun en kritik maçına çıkacak olan Fenerbahçe, Galatasaray karşısında kendilerini galibiyete götürecek stratejiyi belirledi.

Teknik direktör Pereira, kazanmak zorunda olduğu bu maçta Cim-Bom’a karşı alınacak gerekli önlemleri tespit etti. Rakip analizini tamamlayan Portekizli teknik adam, özellikle sarı-kırmızılı takımın orta sahası üzerinde duruyor. Orta sahanın kesinlikle kendilerinde olması gerektiğinin altını çizen Portekizli teknik adam, Sneijder, Selçuk, Podolski ve Yasin için de özel önlemler düşünüyor.

Pereira’nın kafasındaki düşünce şöyle:

1) MERKEZ ORTA SAHA: Galatasaray’ın merkezden yaptığı ataklar çok tehlikeli... Hücum organizasyonları buradan başladığı için orta sahayı ele geçirmek önemli. Sneijder ve Selçuk’un oyun kurmasına izin vermemek gerek.

2) KANATLAR: Bir yanda Podolski, diğer yanda Yasin çok tehlikeli hücumlar yapabiliyor. Topla buluştuklarında durdurmak zor. İçe katedip tehlike yaratıyorlar. Bu sebeple bu isimlerin topla buluşmasını engellemek savunmanın birinci önceliği olacak.

3) ŞUTLAR: Pereira ayrıca bu isimlerin çektiği etkili şutları da önlem almaya çalışacak. Hem merkezden hareketli toplarda atılan sert şutlar hem de duran toplarda Sneijder, Podolski ve Selçuk oldukça tehlikeli olabiliyor.

En büyük güvence

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira’nın en önemli güvencesi, takımın bu sezon derbi ve büyük maçlarda oynadığı futbol... Shakhtar Donetsk, Lokomotiv Moskova, Braga’nın yanısıra ligde Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinde oynanan oyunların tamamında sarı-lacivertliler beklentilere cevap verdi. Özellikle bu maçlarda kendi oyununu daha iyi oynayan sarı-lacivertliler bugün de bu oyunu sürdürmek istiyor.

Milliyet