Pereira'nın savunması rakipleri boğuyor

Pereira'nın savunması rakipleri boğuyor

Fenerbahçe'nin müthiş yükselişinin ardında teknik direktör Vitor Pereira'nın savunma planı yatıyor.

Bugün Gazetesi'nin derlediği habere göre; Portekizli teknik adam, takımına en geridekinden en uçtakine kadar tüm oyuncularının dahil olduğu çok başarılı bir alan daraltma oyunu oynatıyor.

Pereira’nın planının en önemli ayağını orta sahaya çok yakın konumlanan iki stoperi oluşturuyor.

5 kişiyle duvar örüyor

Tecrübeli hoca stoper desteğinin yanı sıra 3 orta saha elemanıyla birlikte göbek bölgesine adeta 5 kişilik bir duvar örüyor.

Forvetler de top rakipteyken iyice geriye çekilip oyunu yaklaşık 40 metrelik bir bölgeye sıkıştırıyor. Böylece rakibe paslaşma ve oyun kurma fırsatı verilmiyor. Hücumda ise genelde orta çizgiye yakın konumlanan kanat bekleri en önemli taşıyıcı vazifesini üstleniyor. Fenerbahçe bu oyun planıyla ligde geride kalan 18 haftada rakiplerine 162 şut şansı tanırken, kendisi 233 şut çekti.

Fenerbahçe, son Eskişehir maçında rakibine, kendi ceza sahasında sadece 9 kez topla oynama şansı verdi.

10-091.jpg

Eskişehir’i göbekte hapsetti

Vitor Pereira’nın orta alan odaklı savunma futbolu son Eskişehir deplasmanında rakamlara çarpıcı bir biçimde yansıdı. Ev sahibi ekip Kanarya’nın etkili savunması karşısında orta alanda adeta hapsoldu. Bu bölgede toplam 126 kez topla oynanan Es Es, Fenerbahçe ceza alanında topla sadece 9 kez oynayabildi.

11-039.jpg

Fenerbahçe son Eskişehir maçına bu dizilişle çıktı. Ancak oyuncuların mevkileriyle topla en çok oynadıkları bölgeler büyük farklılık gösterdi.

Eskişehir karşısında stoperler Kadlec ve Kjaer orta alan 3’lüsü Topal, Ozan ve Josef ile adeta yan yana oynarken forvetler de oldukça geride konumlandı.

Pereira yönetiminde ligde 18 haftada kalesinde 13 gol gören Fenerbahçe Süper Lig’in en az gol yiyen takımı.

Bugün