Riekerink'ten Muslera örneği

Riekerink'ten Muslera örneği

Riekerink, takımın kazanma isteğini Muslera'yı örnek göstererek anlattı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş karşısında golü yedikten sonra geri dönemediklerini belirtirken, takımın başarmak istemesini de Muslera örneğiyle gösterdi.

Beşiktaş’ın golünden sonra bazı işlerin yolunda gitmediğini dile getiren Hollandalı teknik adam, “İyi yaptığımız şeyleri de aynı seviyede tekrarlayamamaya başladık. Ama bu noktada güzel bir sözü hatırlatmam gerekiyor: Önemli olan, kaç kere yere düştüğünüz değil; kaç kere yerden kalktığınızdır. Golden sonra biz bunu yapamadık” dedi.

Riekerink, şöyle devam etti:

“Golden sonra geri döneceğimize inanmadığımız bir bölüm vardı. Ta ki son beş dakikaya kadar... Ardından takım tekrar kendine geldi, daha ileride oynamaya başladı, taraftarların desteğini arkasına aldı. Son 5-6 dakikada skoru bulmak için denemeler yaptık, hatta Nando (Muslera) da ileri çıktı. Benimle iletişim kurduğunda zaten orta sahaya kadar gelmişti. O an, ona ya, ‘geri dön’ diyecektim ya da ileri gitmesine izin verecektim. Takıma hücum anlamında da katkı vermek için istekliydi, ben de orada olmasına karşı çıkmadım. Bu, aslında sadece Nando ile ilgili değil, takımın gösterdiği gelişimin, kendilerini adamaları ve başarmak istemelerinin bir yansıması.”