Şampiyonluk Kupası tanıtıldı

Şampiyonluk Kupası tanıtıldı

Şampiyonluk Kupası, Ankara'da görücüye çıktı.

2015-2016 sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonluk Kupası'nın tanıtımı Ankara'da yapıldı.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kupa tanıtımında  yaptığı açıklamada, rekabet ve heyecanla geçen Spor Toto Süper Lig'de sezonunun  bitimine iki maç kaldığını hatırlatarak, "Düğüm çözülmek üzere. Ben şimdiden  şampiyon olacak takımı kutluyorum ve umuyorum ki bizi Avrupa'da en iyi şekilde  temsil eder." dedi.
 
Şampiyonluk ve düşmeme mücadelesiyle bu yıl futbol sezonunun çok yoğun  geçtiğini belirten Kasapoğlu, "Seyircilerimize de centilmenlikleri nedeniyle  teşekkür ediyorum. 2015-2016 sezonuna katkı sağlayan tüm takımları ve  yöneticilerini kutluyorum. Avrupa'da mücadele edecek takımlara da başarılar  diliyorum. Rekabetten korkmamalıyız. Rakibimiz ne kadar iyi olursa biz de o kadar  iyi oluruz, yeter ki mücadelede centilmence olsun." diye konuştu.
 
Şampiyonluk Kupası'nın geçen yıl olduğu gibi yine Selçuklu motifinde  olduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, motifin birlik-beraberlik ve zafere vurgu  yaptığını dile getirdi.
 
Kupa, teşkilatın internet sitesinden duyurulacak saatlerde    sporseverler tarafından görebilecek.
 
Kupanın özellikleri
 
Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonu şampiyonluk kupası, 10 kilo 300  gram ağırlığında.
 
Kupanın 9 kilo 300 gramı 925 ayar gümüş, 1 kilosu ise 925 ayar gümüş  üzerine altın kaplama olarak üretildi.
 
Ana esin kaynağı Selçuklu Yıldızı'nın "birlik-beraberlik" ve "zafer"  unsurları, kupaya ilham vermesinde önemli rol oynadı.
 
Gök Medrese, Divriği Ulu Camii ve Mevlana Türbesi'nin ardından  Selçuklu Yıldızı, bundan sonra şampiyonlara verilen kupalarda da yerini alacak.