Selçuk İnan takımına hayat verdi

Selçuk İnan takımına hayat verdi

Selçuk İnan, 90 dakika görev yaptığı karşılaşmada takımına adeta hayat verdi.

Şiddetli grip nedeniyle Astana maçına sadece 1 idmanla hazırlanan Selçuk İnan, 90 dakika görev yaptığı karşılaşmada takımına adeta hayat verdi. Kaptan, 39 derece ateşi olmasına rağmen attığı golle Cim Bom'u UEFA Avrupa Ligi'ne götüren isim oldu.

Sarı-Kırmızılılar’ın Süper Lig’de geçen hafta Bursaspor’u 3-0’lık skorla geçtiği maçın ardından ağır bir gribal enfeksiyon geçiren Selçuk İnan, bu probleminden dolayı Astana karşılaşmasına sadece bir idmanla hazırlandı. Bu duruma rağmen takımının Kazakistan temsilcisiyle oynadığı mücadeleye ilk 11’de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, 90 dakika boyunca 39 derece ateşle oynadı.

Grip sorununa ek olarak ayak tarak kemiğinde de ödem bulunan Kaptan, Astana karşısında başarılı bir oyun sergiledi. Yıldız futbolcu, etkili futbolunu 64’üncü dakikada attığı golle süsleyerek taraftarını mest etti.

İstatistikte fark attı

90 dakika görev yaptığı mücadelede takımının pas alışverişini başarılı bir şekilde organize eden Selçuk İnan, oyun içerisinde toplamda 109 kez topla buluştu. Bu istatistikle beraber sahanın en çok topla oynayan ismi olan tecrübeli futbolcu, yüzde 94’lük başarılı pas yüzdesiyle takımının bu alanda da en dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.

5 kez rakip takım oyuncularıyla girdiği ikili mücadelelerden meşin yuvarlakla birlikte ayrılmayı başaran İnan, rakip kaleyi 2’si isabetli olmak üzere 3 kez yoklayarak hırslı bir görüntü sergiledi ve gecenin sonunda takımını UEFA Avrupa Ligi’ne taşıdı.

Fanatik