Sistem aynı, tarz farklı !

Sistem aynı, tarz farklı !

Fenerbahçe’nin hocası eleştirilere rağmen Mehmet Topal-Souza ikilisini bozmayacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira çift ön liberoda devam edeceğini, Torku Konyaspor maçının son bölümündeki farkın oyuncu karakteri ile ilgili olduğunu belirtti.

Fenerbahçe’nin hocası eleştirilere rağmen Mehmet Topal-Souza ikilisini bozmayacak. Portekizli çalıştırıcı, Souza’nın oyundan çıkmasıyla takım daha ofansif bir karaktere bürünse de bunun sistem değişikliğinden değil Ozan Tufan’ın oyun tarzından kaynaklandığını düşünüyor.

Fenerbahçe çift ön liberolu sistem ile yoluna devam edecek. Torku Konyaspor maçında Souza’nın oyundan çıkması ile daha ofansif bir karaktere bürünen sarı-lacivertli takımın, bu şekilde oynaması gerektiği yorumları yapılmış, Brezilyalı oyuncunun kulübede oturması gerektiğinin altı çizilmişti.

Teknik Direktör Pereira ise böyle bir değişikliği kesinlikle düşünmüyor. Portekizli hocaya göre Konyaspor karşısında değişen sistem değil, sadece oyunculardı. Oyuncu yapısındaki farklılıklar galibiyeti getirdi.

Pereira, Ozan’dan sonra Fenerbahçe’nin yine aynı sistemle mücadele ettiğinin ısrarla altını çizerken, ortaya çıkan olumlu tablonun tamamen sahadaki futbolcuların oyun karakterinden kaynaklandığını belirtti.

Eleştirilere rağmen Mehmet Topal ve Souza’dan vazgeçmeme kararı alan Pereira bu ikiliyi kesinlikle bozmayacak. Sadece iç saha maçlarında ya da skora ihtiyaç duyulduğu bölümlerde oyuncu değişiklikleri ile hamlelerde bulunacak.

Milliyet