Trabzon'a Başakşehir darbesi !

Trabzon'a Başakşehir darbesi !

Avrupa vizesi için yarışan iki takımın mücadelesinde puanlar paylaşıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir, karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada gol perdesi erken açıldı. 8. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte topa hareketlenen Yalçın Ayhan kafayla Esteban Alvarado'nun müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu.

İlk yarının büyük bir bölümü Başakşehir'in skor üstünlüğü ile geçerken 37. dakikada Sege Akakpo sahne aldı. Togolu futbolcu, Özer Hurmacı'nın hiç bekletmeden ceza sahası içine çevirdiği topu sol ayağı ile rakip ağlara gönderdi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı. Her iki takım da ikinci yarıya aynı 11'le başladı.

İlerleyen dakikalarda yapılan hamleler skora etki etmedi. Trabzonspor ile Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 1-1 berabere kaldı.

TRABZONSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

Trabzonspor

Esteban, Cavanda,  Mustafa Yumlu, Akakpo, Bosingwa, Aytaç Kara, Ramazan Övüç, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Muhammet Demir

Medipol Başakşehir

Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Doka, Visca, Mossoro, Cikalleshi

Goller: Dk. 8 Yalçın Ayhan (Medipol Başakşehir), Dk. 37 Akakpo (Trabzonspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hüseyin Göçek maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Maç karşılıklı atılan gollerle 1-1'lik beraberlikle sonuçlanıyor. Bu sonuç ile Medipol Başakşehir 45'e yükseltirken, Trabzonspor puanını 37'ye yükseltiyor.

90.DK: Sol kanattan atılan kısa pasla kaleyi cepheden gören noktada topla buluşan Sokol Cikalleshi sağ ayak içiyle şutunu çekiyor ancak top direğin hemen yanından dışarı çıkıyor.

90.DK: Medipol Başakşehir'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Doka Madureira çıkıyor ve yerini Cenk Ahmet Alkılıç'a bırakıyor.

90.DK: Ceza yayı önünden atılan kısa pasla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Sokol Cikalleshi topu soluna çekip şutunu kaleye gönderiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

90.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Sokol Cikalleshi şutunu çekiyor ancak top defans oyuncusundan geri dönüyor.

90.DK: Hüseyin Göçek maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

89.DK: Stefano Napoleoni, hızlı gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan'ı düşürüyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

88.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Doka Madureira ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

88.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Esteban Alvarado topu yumruklayarak kornere gönderiyor.

86.DK: Aytaç Kara, Mahmut Tekdemir'e yatarak yaptığı sert müdahale sonrası ikinci sarı kartı görerek oyundan atılıyor.

84.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Bekir İrtegün kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

82.DK: Ceza yayı önünde kısa pasla topla buluşan Mehmet Ekici topu düzeltip sağ ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

81.DK: Kaleyi cepheden gören noktandan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

81.DK: Medipol Başakşehir'de ilk oyuncu değişikliği, Marcio Mossoro çıkıyor ve yerini Stefano Napoleoni'ye bırakıyor.

79.DK: Doka Madureira'nın pasına hareketlenen Alparslan Erdem ofsayta kalıyor.

78.DK: Sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Emre Belözoğlu uzaklardan bir şut çekiyor ancak top defans oyuncularından geri dönüyor.

78.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Doka Madureira geçiyor. Doka Madureira'nın ceza sahası içine yaptığı ortaya kademeye giren Mustafa Yumlu kafa ile topu uzaklaştırıyor.

73.DK: Trabzonspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Erkan Zengin çıkıyor ve yerini Yusuf Erdoğan'a bırakıyor.

71.DK: Atılan uzun topa hareketlenen Erkan Zengin sol kanatta ofsaytta kalıyor.

69.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kaleci Esteban Alvarado'nun ellerinde kalıyor.

64.DK: Trabzonspor'da ikinci oyuncu değişikliği, Özer Hurmacı çıkıyor ve yerini Marko Marin'e bırakıyor.

61.DK: Sağ kanattan gelişen Medipol Başakşehir atağında Edin Visca'nın kısa pası ile topla buluşan Sokol Cikalleshi ceza yayı yanından sert bir şut çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

59.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak topa yükselen Serge Akakpo, Yalçın Ayhan'a faul yapıyor.

59.DK: Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Luis Pedro Cavanda ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren Mahmut Tekdemir topu kornere gönderiyor.

54.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kaleci çift yumruk ile topu uzaklaştırıyor.

51.DK: Trabzonspor'da ilk ve zorunlu oyuncu değişikliği, Ramazan Övüç çıkıyor ve yerini Okay Yokuşlu'ya bırakıyor.

49.DK: Mahmut Tekdemir, Ramazan Övüç'e yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

47.DK: Kısa pasla tolpa buluşan Mehmet Ekici ceza yayının hemen yanından şutunu çekiyor ancak etkili bir vuruş olmuyor ve top yandan dışarı çıkıyor.

46.DK: Sağ kanattan başlayan atakta Edin Visca'nın pası ile topla buluşan Sokol Cikalleshi sağ çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak top arka direğe yönelen top dışarı çıkıyor.

46.DK: Hüseyin Göçek ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve Medipol Başakşehir maça başlayan taraf oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hüseyin Göçek ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve 1-1'lik beraberlik ile her iki takım oyuncuları da soyunma odasına gidiyor.

45.DK: Esteban Alvarado'nun attığı uzun pasa hareketlenen Muhammet Demir ofsaytta kalıyor.

45.DK: Orta alandan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor. Yalçın Ayhan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Doka Madureira'dan geri dönüyor ve altıpas önündeki Özer Hurmacı'ya geliyor. Özer Hurmacı topla birlikte döner dönmez vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor..

45.DK: Emre Belözoğlu, Mehmet Ekici'ye yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

45.DK: Hüseyin Göçek ilk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

44.DK: Muhammet Demir'in kısa pası ile topla buluşan Aytaç Kara ceza sahası yayının hemen yanından şutunu çekiyor ancak Volkan Babacan yatarak topu kontrol ediyor.

41.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Emre Belözoğlu bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

37.DK: Golün pasını veren oyuncu Özer Hurmacı oluyor.

37.DK: GOOOLL!! Ramazan Övüç ceza yayı önünde topla buluşuyor ve attığı yüksek topla topu ceza sahası içi sağ kanattaki Özer Hurmacı ile buluşturuyor. Özer Hurmacı hiç bekletmeden topu ceza sahası içine çeviriyor. Altıpas önünde topla buluşan Serge Akakpo Serge sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Akakpo'nun golü ile Trabzonspor 1-1'lik eşitliği yakalıyor.

34.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Doka Madureira bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

34.DK: Ceza sahası içinde Edin Visca'nın yerden pası ile topla buluşan Sokol Cikalleshi sağ ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak Esteban Alvarado yerden gelen sert şuta ayağı ile müdahale ediyor ve kornere gönderiyor.

33.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu bu duran topu Doka Madureira ile paslaşarak kullanıyor. Doka Madureira topu ceza sahası içine gönderiyor ancak gönderdiği yerde kimse bulunmuyor ve dışarı çıkıyor.

32.DK: Erkan Zengin, Edin Visca'ya yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

32.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Doka Madureira ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Esteban Alvarado topu tek yumruk ile uzaklaştırıyor.

31.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tekrar kornere gönderiyor.

30.DK: Orta alanda topla buluşan Doka Madureira topla birlikte ceza yayı önüne kadar ilerliyor ve sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak Esteban Alvarado topu tokatlayarak kornere gönderiyor.

28.DK: Uzaklaştırılmaya çalışılan topu kontrol eden Emre Belözoğlu sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak kalecinin kontrolünde top dışarı çıkıyor.

28.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Doka Madureira ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte kademeye giren defans oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

25.DK: Özer Hurmacı'nın burnunun kanaması durmadığı için tedavi oyun dışına taşınıyor. Maç kaldığı yerden devam ediyor.

22.DK: Özer Hurmacı, Doka Madureira ile çarpışıyor burnuna darbe alıyor. Tedavi için oyun kısa süre duruyor.

22.DK: Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan Zengin ceza sahası içine ortasını yapıyor arka direkte Özer Hurmacı topa vuramıyor ve Doka Madureira ile çarpışıyor.

20.DK: Muhammet Demir sol kanattan aldığı kısa pasla ceza sahası yayı önüne kadar topla ilerliyor. Ceza sahası yayı önünde attığı kısa pasla topu Aytaç Kara ile buluşturuyor. Aytaç Kara yayın hemen yanından ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.

17.DK: Aytaç Kara, Emre Belözoğlu'na arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

16.DK: Sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

13.DK: Ceza sahası içinde savunmanın hatasıyla havalanan topu kontrol eden Marcio Mossoro sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak Esteban Alvarado aynı güzellikte topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

8.DK: Golün asistini yapan oyuncu Emre Belözoğlu oluyor.

8.DK: GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Yalçın Ayhan'ın golü ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Yalçın Ayhan kafa vuruşunu yapıyor ancak Esteban Alvarado'nun müdahalesine rağmen top ağlar ile buluşuyor..

7.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

3.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas önünde topa hareketlenen Muhammet Demir kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

2.DK: Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında kısa pasla topla buluşan Erkan Zengin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile topu uzaklaştırıyor.

1.DK: Hüseyin Göçek maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Trabzonspor başlıyor.

- Her iki takım oyuncuları da sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Medipol Başakşehir'de ise Edin Visca ligde attığı 13 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

- Trabzonspor'da Oscar Cardozo ve Muhammet Demir ligde attığı 8 gol ile takımının en golcü oyuncusu konumunu paylaşıyor.

- İki takım arasında oynanan 18 maçın 11'i Trabzonspor'un, 3'ü de Medipol Başakşehir'un galibiyeti ile sonuçlandı. Oynanan 4 maçta ise taraflar birbirine skor üstünlüğü sağlayamadı. Oynanan bu maçlarda Trabzonspor 35, Medipol Başakşehir 17 gol kaydetti.

- Medipol Başakşehir'de sakat ya da cezalı oyuncu bulunmamakta.

- Trabzonspor'da herhangi bir sakat oyuncu bulunmazken. Sarı kart cezası bulunan Aykut Demir bu maçta forma giyemiyor.

- Trabzonspor ligde topladığı 36 puanla 10. sırada yer alırken, Medipol Başakşehir ise topladığı 44 puanla ligin 4. sırasında yer almakta.

- Hüseyin Avni Aker stadında saat 19:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta karşılaşmasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Ligde son 4 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 9 puanla yükselişe geçen ve Avrupa kupasına katılma hakkı elde etme hesapları yapmaya başlayan bordo-mavililer, Medipol Başakşehir'i yenerek önemli bir engeli geride bırakmak istiyor.

Medicana Sivasspor'u sahasında, Gaziantepspor'u da deplasmanda 1-0'lık sonuçlarla geçen bordo-mavililer, Medipol Başakşehir maçını da kazanarak, bu sezon ilk kez 3 maç üst üste galip gelmeyi hedefliyor.

Karadeniz ekibinde, kart cezalısı Aykut Demir'in haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek.

TRABZONSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

STAT: Avni Aker
SAAT: 19.00
HAKEM: Hüseyin Göçek
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM CANLI ANLATIM

TRABZONSPOR

Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Akakpo, Bosingwa, Aytaç, Ramazan, Özer, Mehmet Ekici, Erkan, Muhammet Demir

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

Volkan, Bekir, Yalçın, Epureanu, Alpaslan, Mahmut, Emre, Visca, Mossoro, Doka, Cikalleshi